Popularni SUV
2

Novi Dacia Duster u BiH: Poznate cijene i duga garancija kao velika novost

Klix.ba
Danas su objavljene cijene nove generacije modela Dacia Duster u Bosni i Hercegovini. Paketi opreme, kao i ranije, nose iste nazive ali su znatno bogatiji, a kupci dobivaju gratis produženu garanciju od 6 godina ili čak 200.000 km.

Na našem tržištu Dacia Duster će biti dostupan s četiri paketa opreme čija su imena poznata i iz prethodne generacije. Radi se o paketima Essential, Expression, Journey i Extreme.

Dacia je posebno obogatila osnovni paket opreme, Essential, koji sada u seriji, uz veliki broj elemenata aktivne i pasivne sigurnosti (ABS, ESP, sistem kontrole pažnje vozača, upozorenje na prednji sudar, automatsko kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka i biciklista) donosi i mnoge druge korisne elemente, kao što su stražnji parking senzori, upravljač podesiv po dubini i visini, klima uređaj, radio MEDIA CONTROL, upravljač i ručica mjenjača presvučeni umjetnom kožom, električno podesivi i grijani vanjski retrovizori, električno podizanje prednjih stakala…

Paket opreme Expression bogatiji je za kameru za vožnju unatrag, aluminijske naplatke 17'', električno podizanje i stražnjih stakala, senzor za kišu — automatsko paljenje brisača, visoku središnju konzolu s naslonom za ruku i prostorom za odlaganje sitnica.

Dodatno na paketa opreme Expression kupci mogu odabrat verziju Journey ili Extreme Obje verzije donose, automatski klima uređaj, svjetla za maglu sprijeda, kartica DACIA slobodne ruke, zatamnjena stražnja stakla, električno podesiva, grijana i električno preklopiva vanjska ogledala… Verzija Journey dodatno ima električnu parking kočnicu, indukcijsko punjenje mobitela, multimedijski Sistem MEDIA Display sa 25,6 cm (10,1") ekranom na dodir i navigacijom, aluminijske naplatke 18" TAGASAN “Full diamond cut”

Za razliku od prethodnog verzija Extreme dodatno donosi modularne krovne nosače, perive TEP MicroCloud presvlake, aluminijske naplatke 17 " TERGAN “Semi diamond cut”, extreme gumeni tepisi…

Benzin, LPG i Hybrid

Novo vrijeme i zelena tranzicija donose i nove motore. Glavna novost je da novi Duster više nema dizelski motor ali kupci mogu birati između verzije ECO-G 100 s tvorničkom plinskom instalacijom dostupan već od 39.900 KM s paketom opreme Essential.

Benzinski TCe 130 dostupan je s pogonom samo na prednje te na sve točkove. Verzija s pogonom 4x2 kupcima je dostupna već od 45.700 KM, a 4x4 već od 49.900 KM.

TCe 130 je blagi hibrid, što znači da koristi i benzinski motor i električni starter-generator što donosi smanjenje potrošnje goriva do 10%.

Perjanica ponude je Hybrid 140. Vozite se u gradu 100% električno do 80% vremena u gradu. Istodobno uštedite do 40% goriva uz smanjenje emisije CO2 za 20%. Putujte bez ograničenja, jer ovaj pogonski sklop garantira autonomiju do 1.000 km Hybrid 140 starta već od 54.700 KM s paketom opreme Expression.

Gratis produžena garancija

BH kupcima DACIA uvoznik, GUMA M d.o.o., pripremio je je vrlo zanimljiv poklon, GRATIS garanciju od 6 godina ili do čak 200.000 km.