Ponuda je bogatija
1

Peugeot 3008 and 5008 dobili novi plug-in hibridni pogon i električne verzije većeg dometa

D. B.
Peugeot je u svoju ponudu dodao nove verzije modela 3008 i 5008, tako da sada nudi plug-in hibridni pogon te električne opcije dužeg dometa za oba modela.

Francuska kompanija je lansirala ove verzije otprilike godinu nakon debija modela 3008 i šest mjeseci poslije dolaska modela 5008 na tržište. Ovaj potez nudi kupcima više opcija kada je riječ o pogonima, ali i povećani domet za električne modele.

Peugeotov novi plug-in hibridni pogon čini kombinacija poboljšanog 1,6-litarskog četverocilindričnog PureTech motora s turbopunjačem te električnog motora. Ovaj elektromotor je smješten unutar sedmostepenog automatskog mjenjača s dvostrukim kvačilom, a zajednički isporučuju 195 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove.

PHEV modeli dolaze s baterijom kapaciteta 21 kWh, koja se napuni za 2 sata i 45 minuta. U električnom modu 3008 PHEV može preći do 84 kilometra, a 5008 do 82 kilometra. Vozači mogu birati između tri moda, a to su Hybrid, Electric i Sport.

Iako je slabijiji od starije verzije s pogonom na sva četiri točka, novi PHEV nudi veći električni domet, a uz to i istu zapreminu prtljažnika kao i električni model te blagi hibrid.

Za one koji žele još veći električni domet, Peugeot će uskoro ponuditi električne verzije oba modela s produženim dometom. Peugeot E-3008 će imati bateriju kapaciteta 96,9 kWh, koja je veća od standardne 73 kWh baterije. Veća baterija će automobilu omogućiti da pređe do 700 kilometara s jednim punjenjem dok će E-5008 prelaziti 668 kilometara.

Ovi modeli dugog dometa će koristiti jedan elektromotor snage 230 KS. Također, podržavat će 160 kW DC brzo punjenje. Ovo će ujedno biti i najbolje verzije u ponudama ovih modela.

Kupci na većini evropskih tržišta već mogu naručiti PHEV verzije, dok će električne verzije dugog dometa stići uskoro i to nakon debija na sajmu automobila u Parizu.