Fantastičan start
62

Peugeot za dva mjeseca primio 50.000 narudžbi za novi 3008

A. M.
Francuzi očito tek hvataju zalet s trećom generacijom 3008-ice. Samo dva mjeseca nakon lansiranja, Peugeot se može pohvaliti da je preko mreže koncesionara širom Evrope već zaprimio 50.000 narudžbi. Četvrtina naručenih vozila su električni modeli E-3008, uglavnom s top opremom GT.

Kompaktni fastback SUV trenutno je dostupan širom EU tržišta s dvije varijante pogona. Potpuno električna varijanta nudi motor od 210 KS i bateriju od 73 kWh, dok blagi hibrid 136 e-DCS6 privlači kupce, koji biraju najbolje od oba svijeta, računajući na nisku potrošnju.

Potpuni zamah 3008 će uhvatiti kada se u asortiman priključe plug-in hibrid 195 e-DSC7, kao i dvije električne verzije s baterijom od 98 kWh - Long Range s 230 KS i autonomijom od 690 km, te najsnažnija izvedba od 320 električnih konja s integracijom pogona na sve točkove. Naime, ovo je prva verzija francuskog SUV-a koja se neće proizvoditi s dizelskim motorom, a s kojom je 3008-ica stekla milionski broj kupaca širom Evrope.

Ovaj uspjeh naglašava Peugeotov cilj da podrži svoje kupce u njihovom ulasku u elektromobilnost, dovodeći na tržište vozila koja zadovoljavaju njihove potrebe. Tim prije što je unutar 50.000 narudžbi svaki četvrti 3008 bio s čisto električnim pogonom, što je iznad prosjeka segmenta.

Zamišljen, razvijen i proizveden u Sochauxu u Francuskoj, atraktivni SUV utjelovljuje francusku tehnološku izvrsnost i podiže prethodno nametnute standarde u segmentu svojim odvažnim dizajnom i naprednijom tehnologijom. Osim toga, novi zakrivljeni panoramski i-Cockpit podiže užitak vožnje na novi nivo. Intuitivno iskustvo korištenja, u kombinaciji s ergonomskom kontrolnom pločom i digitalnim kontrolama, poboljšano je širokim rasponom povezanih usluga.

Novi Peugeot E-3008 standardno je opremljen Peugeot Allure Care programom, koji pokriva elektromotor, punjač, pogonski sklop i glavne električne i mehaničke komponente garantujući za njih na period od 8 godina ili 160.000 km. Toliko ustvari francuski proizvođač daje garanciju na ovaj sklop i preteće komponente.