Društvena odgovornost
0

Porsche grupacija u BiH donirala 30.000 KM za stanovništvo pogođeno poplavama

Klix.ba
Nakon vijesti o razmjerama ljudskih i materijalnih šteta nastalih uslijed razornih poplava koje su najviše pogodile područje Jablanice, Hadžića, Konjica, Kiseljaka i Fojnice, Porsche grupacija u Bosni i Hercegovini donirala je humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba 30.000,00 KM za pomoć stanovništvu pogođenom od poplava te je na taj način još jednom potvrdila svoju brigu o društvenoj zajednici.

"Poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, stvorile su situaciju koja zahtijeva hitnu pomoć. Naša je dužnost i odgovornost pomoći zajednici u trenucima kada je to najpotrebnije“, izjavio je Senad Olovčić, član Uprave kompanije Porsche BH d.o.o.

"Zahvaljujemo Porsche grupaciji koja je naš dugogodišnji partner i koja se priključila našoj humanitarnoj akciji nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju. Ovom donacijom oni su još jednom pokazali solidarnost i potvrdili svoju opredijeljenost društvenoj odgovornosti. Organizacija Pomozi.ba će učiniti sve da se sanira materijalna šteta nastala u Jablanici, Kreševu, Fojnici, Kiseljaku i Konjicu. Nažalost ljudske živote niko i ništa ne može nadoknaditi“, izjavili su iz organizacije Pomozi.ba.

Porsche Grupacija u Bosni i Hercegovini posluje od 2015.godine i obuhvata kompanije Porsche BH, Porsche Sarajevo i Porsche Leasing.