Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gorivo marka, drina marka a plata 300KM....nekada
bolje je bilo 95- te imat stoju u dzepu...nego sad milju...
Mi smo malo trziste pa su anomalije moguce. Na svim vecim trzistima desava se veliki pad cijena i novih i polovnih automobila. Jos se nisu cijene vratile kao prije 2020 ali su vec znacajno pale u odnosu na 2023. Evi na primjer https://caredge.com/guides/new-car-prices-are-falling-in-2024
Golf 5 mi dovoljan i uredjena kuca s super bastom.
Apsolutno. Samo danas je moguće imati vlastitu kuću jedino da je naslijediš od roditelja. Po trenutnim cijenama kupiti kuću sa prosječnim bosanskim platama je skoro nemoguće, a bez kredita apsolutno nemoguće. Prosječna kuća ispod 300k maraka se ne može kupiti, osim u malim mjestima iz kojih svi sele i koja su nažalost osuđena na propast. Sela npr. bosanske Krajine su u 50-90% prazna.
samo sto sa peticom ne smijes dalje od Konjica jer su velike sanse da ce ti se auto pokvariti.
Nov automobil se ne nikad ne isplati kupiu,ne prica ko sta hoce,al to je tako
Kod nas u Sweden je sve puno jeftinije.
raja nema para pa oni sada ovako marketing objašnjavaju ko fol eto.. raja nema para i pitam se kome ćete zatostale veliki broj iz 2020, 2021, 2022 i 2023 a da ne govorimo i za 2024 prodati!??? i po kojoj cijeni iako je KM 0... raja nema para..
Nekad je bio i kvadrat stana 500 km a sada
Samo mi na balkanu kazemo da smo kupili novi auto star 13 godina.
Nisu toliko ni problem cijene novih auta koliko je problem što ih sad prave sa rokom trajanja od 7 godina kao da su veš mašine.
Sjećam se kad je nova solidno opremljena Dacia Sandero sa metalic bojom koštala 16.000. Sad istu ne možeš naći ispod 35.000. Ok, postala je SUV u međuvremenu, dobila je više serijske opreme (klima i elektronski podizači stakala su postali standard), ali kad vidiš taj jaz u cijeni, sve ti je jasno. Fabia isto, najjeftinija je oko 32.000 KM.
Pravi razlog je megalomanija vlasnika salona koji uzimaju marže skoro 100%. Nerealno je da su nova vozila jeftinija u EU nego kod nas
@sabalaba logično je da su nova auta jeftinija u EU nego kod nas. Švabo ne plaća uvoznu carinu za EU vozila, dok mi u Bosni platimo pofinu carinu.
Nemam auto.
Škodu jedino kupuje onaj sto nema, uđe u salon i kaže daj šta daš kad nemam za sto valja.
U pravu si . Hahaha A nova Octavia 30t eura a Superb 45t.
Rece covjek koji nikad novo auto nije kupio!
Ja, kao neko ko sebi može priuštiti nov auto, kažem da samo glup čovjek kupuje nov auto. Taj auto dok na ulicu iz salona izađe izgubi vrijednost 5000 maraka. Samo godinu ili dvije star auto, kod provjerenih prodavača, detaljno provjeren kod ljudi od povjerenja dolazi u obzir. Tako vozim već drugi auto a i treći ću kad dođe vrijeme.
Ljude koji sebi mogu i priuste novo auto nazivas glupim , a ti koji mozes ali sebi uskracujes novo trebao bi kao biti pametan ? E jesi svaka ti cast !
SUVnedostizan za normalna insana.
Mi smo malo trziste pa su anomalije moguce. Na svim vecim trzistima desava se veliki pad cijena i novih i polovnih automobila. Jos se nisu cijene vratile kao prije 2020 ali su vec znacajno pale u odnosu na 2023. Evi na primjer https://caredge.com/guides/new-car-prices-are-falling-in-2024
Haha pisalo u naslovu a danas ne moze ni Logan pa haman ovi iz Dacie rekli mijenjaj naslov da vam mi ne dodjemo u redakciju
Ne treba bolovat od gluposti. Dok god narod kupuje bez potrebe cijene ce ic gore. Imam platu 5000 i vozim Golfa 3. Ne boli me glava.
imas ti cundrajz moj
@klaki Tesko za shvatit al je to jedna od nizih plata u Norveskoj.