Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da imas 2000 platu ja ne znam jesil sposoban kupiti novo auto... 30-40 hiljada s kamatama minimum 37, da ti je rata 500 KM to je preko 6 godina otplate, hrana neka je 400 KM , gdje su rezije, stan, odjeca, obuca, cigare ako pusis ili recimo izlasci sa drustvom... ne znam
Kakva hrana 400? To ako si samac, onda možeš sa 400 se hraniti. Ako imaš još dvoje uz sebe (žena, dijete), treba ti i 800 za hranu ako se ne misliš patiti.
Tržište automobila je prezasićeno, u Sarajevu ih ima i previše, manjak parking prostora i nedovoljno cesta i infrastruktura to ne podnosi očito. Imate problem nekvalitetnih servisa i ljudi su skointali da im autoindustrija guli kožu - poslije kuće / stana, automobil je najveći trošak. Nadiru Kinezi sa jefitinim, kvalitetnim i nekvarljivim električnim autima. Ja ovaj pad (jedva) čekam barem 10 godina
nisi bio u istanbulu
Kupovina novog auta je isto kao da zapalis 10.000-15.000 km. Uvijek uzimam auta od 5-6 godina starosti, sa predjenim 60-70k km. Gubital minimalan.
Kakav bombastican naslova hahaha
e bas mi je zao.... sve marke automobila su sve gore i gore kako godine prolaze
Pa naravno,, ako nov Golf sa srednjom opremom kosta 40.000, jednom svicarcu su dosta 6.6 mjesecnih placa da ga si priusti. Svabi 13.3 placa, talijanu 16.. a bosancu 100. Turcinu 150 racunajuci da tamo sve uvozno ima dodatni porez. Pa vi skontajte sto se nova auta ne prodaju. A govorim o Golfu
kupovina novog auta na kredit je pucanj u nogu radnickoj klasi, tih 30 do 50 hiljada je bolje ulozit u posao pa nek ti posao kupuje auto za kes.
Za godinu dana u BiH se proda do 11 000 novih automobila uzeti u obzir plate i standard ja stvarno ne znam ko sve i kako izdvoji pare za novo auto!
ko jos kupuje novo auto, samo firme
kupio ja novu c klasu prije nekoliko dana u Lijanovicima 139.000KM. imas li sta protiv?
Kupuje se novo itekako jer su i polovnjaci preskupi a upitne historije iz uvoza
Ma i ovo sto ima je previse, ne znam otkud ljudima pare, nov auto danas nije ispod 50 hiljada, pa da imas dobru platu opet je velika rata kredita samo za auto, zivot preskup, mada su polovnjaci precijenjeni, ni oni nisu ispod 40-50 hiljada ako hoces iole nesto bolje a upitne historije i kilometraze, opet bolje novo uzet
Ove Skode kupuju firme!
Jesi li ti upratio uopšte suštinu članka i ostale komentare? Naravno da većinu kupuju firme, i to ne samo kod Škode već i kod svih drugih 'relevantnih' proizvođača. Ako nisu flote onda menadžeri kompanija uzimaju za sebe i sl. Elem, pojedinačni kupci koji žive od plata rijetko kupuju, jer su potrebne dvije plate u domaćinstvu po min. 2.000 KM, da bi mogli sebi priuštiti bilo kakav nov automobil.