Remek-djelo na točkovima
79

Carlex predstavio novu unikatnu Mercedes-Benz G-Klasu, inspirisana je sokolarstvom

D. B.
Za mnoge je sokolarstvo prilična misterija, no praktikuje se širom svijeta i posebno je popularno na Bliskom istoku, a sada su dvije evropske kompanije sarađivale na projektu u čast arapskog svijeta sokolarstva. Rezultat njihovog rada je unikatna Mercedes-Benz G-Klasa, kao i specijalna lovačka puška.

Riječ je o kompanijama Carlex Design i VO Falcon. Carlex je stekao slavu zahvaljujući svojim "divljim" transformacijama unutrašnjosti automobila te je proveo četiri godine radeći na možda i najboljoj G-Klasi, koja je nazvana G-Falcon. Treba istaći da je ovaj specijalni model ručno lakiran te da sadrži gravirani mural sokola preko cijelog krova.

Poljska kompanija je ukrasila karoseriju unikatnom bronzanom nijansom dostojnom kraljevskog statusa. Vidljiva je i redizajnirana prednja maska, kao i prošireni lukovi točkova, nove obloge i prepoznatljivi branik. Fantastičan set felgi je u boji karoserije, dok rezervni točak ima unikatni poklopac s natpisom G-Falcon.

Što se tiče unutrašnjosti, armaturna ploča, upravljač, tunel mjenjača, sjedišta i paneli na vratima presvučeni su crvenom kožom. Nakon toga su ručno ušiveni murali od tkanine na vratima i centralnoj konzoli, a tu su i neki metalni detalji. G-Klasa ima i pinove za zaključavanje vrata, koji izgledaju poput sokolovih kandži.

Pušku je proizvela kompanija VO Falcon i riječ je o zaista posebnom oružju koje je ukrašeno motivima sokola i koje se dostavlja u specijalnom kožnom pakovanju.

G-Klasa će biti izložena u Abu Dhabiju 31. augusta.