Dobio niz modifikacija
37

Novitecov Maserati MC20 Cielo razvija 711 KS

D. B.
Gotovo dvije godine nakon što je predstavio nekoliko poboljšanja za Maserati MC20 coupe, Novitec je proširio svoj program na MC20 Cielo.

Njemački tuner je unaprijedio italijanski superautomobil suptilnim aerodinamičkim modifikacijama, zlatnim felgama, izduvnim sistemom od Inconela, nižim ovjesom i povećanjem snage njegovog twin-turbo V6 motora.

Novitecovi karbonski dodaci za Maseratijev superautomobil uključuju aerodinamičke dijelove za spliter, usisnike, ventilacijske otvore na haubi te stražnji spojler u obliku pačijeg repa. Sve ovo se može kombinovati s različitim poboljšanjima izduvnog sistema uključujući sistem na fotografijama, koji koristi ultra lagani Inconel te opcione zlatne detalje.

Pažnju privlači i set 21-inčnih NF11 kovanih felgi, koje su proizvedene u saradnji s Vossenom. Na fotografijama su felge sa zlatnom završnom obradom, koje se slažu s detaljima eksterijera i prave kontrast sivoj karoseriji. Međutim, felge se mogu dobiti i u drugim bojama.

Kao i njegov brat sa "zatvorenim krovom", Maserati MC20 Cielo može biti opremljen žutim sportskim oprugama, koje ga spuštaju za 25 mm, a kompatibilne su s fabričkim sistemom podizanja "nosa" automobila. U ponudi su aluminijski distanceri, koji šire trag točkova za 28 ili 40 mm na obje osovine.

Pomenuti 3,0-litarski V6 Nettuno twin-turbo motor sada razvija 711 KS i 818 Nm obrtnog momenta, odnosno 80 KS i 88 Nm više nego ranije, a to je moguće zahvaljujući N-Tronic modulu te izduvnom sistemu visokih performansi. MC20 Cielo sada od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi (brži za 0,2 sekunde), dok je maksimalna brzina povećana za 5 km/h na 325 km/h.

Cijene modifikacija nisu javno objavljene.