Povod je 40. godišnjica
7

RML najavio paket modifikacija za Porsche 911

D. B.
Ray Mallock Limited (RML), kompanija poznata u svijetu autosporta, najavila je da će uskoro ponuditi paket modifikacija namijenjen Porscheu 911 u sklopu proslave 40. godišnjice.

Nazvan P39, paket će biti kompatibilan sa svim modelima iz 911 porodice. RML poručuje da će Le Mans Hypercars (LMH) inspirisati različita poboljšanja aerodinamike i performansi, a ako je suditi prema teaserima, kupci mogu očekivati nešto "potpuno divlje".

Prednji branik je sličan onom koji ima Mercedes-AMG One, dok su na haubi vidljiva dva udubljenja. Pogled "iz zraka" otkriva da je separacijski blok između otvora na haubi se slaže s krovnim otvorom te da vjerovatno zajednički kanališu više zraka do ogromnog stražnjeg krila.

RML nije otkrio detalje o performansama, no čini se da će i navedene promjene napraviti razliku u brzini i ponašanju u zavojima.

Međutim, P39 neće biti jedini proizvod britanskog brenda, tu je i "specijalka" za stazu P40, automobil koji koristi "trikove" iz Formule 1 kako bi se kupcima ponudilo dramatičnije iskustvo u poređenju s modelom P39.

RML će "zaokružiti" svoj posao s još dvije stvari, a to je novi tip baterije visokih performansi i unapređena verzija klasičnog Aston Martin V8 Vantagea. Baterija je već u procesu ugradnje u nekoliko superautomobila uključujući McMurtry Speirling.

Informacija o dostupnosti i cijenama zasad nema.

Vezani članci