Košta 375.000 dolara
34

RSR Project predstavio novi restomod baziran na Porscheu 911

D. B.
Teško je pratiti rad svih kompanija koje restauriraju i modificiraju klasične primjerke modela Porsche 911, no ono što radi kompanija RSR Project definitivno zaslužuje posebnu pažnju.

RSR Project iza sebe ima niz sjajnih kreacija, koje su dizajnirane da se voze, a ne da služe kao izložbeno umjetničko djelo.

Novi projekt odaje počast originalnom trkaćem automobilu Rennsport Rennwagen (RSR) te je svoj život započeo kao model iz 1986. godine. RSR Project je povećao zapreminu motora s 3,2 na 3,4 litra te je iz njega izvukao 235 KS. To je manje od polovine snage koju posjeduju aktuelni Porscheovi atmosferski flagshipi, no ipak dovoljno da se vozač sjajno zabavi u automobilu koji je kompaktan i lagan poput stare 911-ke.

RSR Project je modificirao ECU jedinicu kako bi unaprijedio reakciju na pritisak papučice gasa i "ukupne performanse motora". Također ugrađene su nove bregaste osovine visokih performansi, a kupci koji naruče 911 restomod imaju mogućnost da izaberu 3,2, 3,4 i 3,5-litarski motor. Pored motora, automobil je dobio i nove Bilstein amortizere, a "kotrlja" se na 15-inčnim felgama s Michelin TB-15 gumama. Postavljena su i poboljšana kočiona kliješta s četiri klipa.

Vizuelno, Gulf Oil livreja odmah privlači pažnju, a RSR Project je uklonio originalne prednje i stražnje odbojnike. Hauba je napravljena od aluminija, dok se nazad nalazi spojler u obliku pačijeg repa. Posebni detalji uključuju novi tepih u unutrašnjosti, kao i novi strop te klasičnu armaturnu ploču, kao i unaprijeđene mjerače, trkaću ručicu mjenjača i zaštitni kavez.

Cijena ovakvog automobila iznosi najmanje 375.000 dolara.

Vezani članci