Direktor Porsche BH
0

Alex Vaszi: AUDI B2B RUN ponovo će okupiti bh. kompanije i uposlenike sa ciljem promocije zdravlja, sporta i timskog duha

Sponzorirani članak
AUDI B2B RUN, jedinstven koncept korporativnog događaja koji promoviše timski duh, zajedništvo, sport i zdrav stil života unutar radnog okruženja, ovog septembra se vraća u velikom stilu na Vilsonovo šetalište u Sarajevu.

Četvrto izdanje najvećeg poslovno-sportskog događaja, koji je već ubilježen u kalendarima mnogih bh. kompanija, održat će se u četvrtak, 30.09.2021. godine, sa početkom u 18.00 sati, te će na jednom mjestu ponovo dići na noge poslovnu zajednicu. Premium brend Audi od samog početka stoji uz ime B2B RUN kao naslovni sponzor, čvrsto opredijeljen da pruži podršku razvoju korporativne kulture kompanija kroz sport.

"Prepoznali smo AUDI B2B RUN kao važan događaj za bh. poslovnu zajednicu koji sa sobom nosi brojne prednosti. Prije svega, sport nam svima pomaže da očuvamo i unaprijedimo fizičko i mentalno zdravlje, posebno sada kada se oporavljamo od posljedica pandemije koronavirusa. Zatim, želio bih posebno istaknuti organizatore događaja, koji uvijek profesionalno obavljaju svoj posao, baš kao što i brend Audi pokazuje svoju premium kompetenciju. I posljednje, ali ne manje važno, u našoj DNK i u pristupu brenda Audi jasno stoji da idemo dalje u budućnost – kretanje i napredak (Vorsprung) je naš uspjeh", izjavio je Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BH, generalnog uvoznika brenda Audi za BiH.

Audi, kao i sve veći broj regionalnih i svjetskih kompanija, kontinuirano nastoji da učini fizičke aktivnosti dijelom svakodnevnog života i potreba uposlenika, kako bi održao njihovu motiviranost i produktivnost, ali i poboljšao interne komunikacije.

"Krilatica ’Mens sana in corpore sano’ (’U zdravom tijelu zdrav duh’) definiše brend Audi. Jer, ako su motor i pogon, i u automobilima i u ljudskom tijelu, u besprijekornom stanju, bez obzira pod kakvim okolnostima, stići ćete svugdje", dodaje Vaszi.

Vaszi se osvrnuo i na važnost poticanja timskog duha, posebno nakon proteklih mjeseci koje su obilježile izolacija, rad od kuće i virtuelni timovi.

"Nakon što smo, nažalost, predugo bili zatvoreni uslijed pandemije koronavirusa, svako od nas je danas sretan i veoma cijeni izlaske, kretanje, susrete sa dragim ljudima i uživanje u društvenim događajima. Timski duh je svakako jako bitna karika naše korporativne kulture. Prošle smo godine, nažalost, morali otkazati utrku AUDI B2B RUN. Sretni smo što smo u mogućnosti ponovo podržati ovu utrku i vjerujem da će dosta uposlenika, kako naših tako i iz drugih kompanija, cijeniti mogućnost ponovnog učešća. Siguran sam da će ljubitelji sporta i Audi zajednica u velikom broju učestvovati na ovom događaju. Dođite da se vidimo, uradimo nešto korisno za naše zdravlje, ali i da se zabavimo", poručuje Vaszi.

Filozofija brenda Audi je da napredak ljudi dovodi do napretka tehnologija. Audi ulaže u svoje uposlenike, lider je u premium segmentu u svjetskoj autoindustriji, te potpisuje brojne inovacije. Brojni planovi su pred brendom i u nadolazećem periodu.

Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BH
Alex Vaszi, direktor kompanije Porsche BH

"Biti premium znači istovremeno i zadržati napredak. Danas mi u Audiju razgovaramo prije svega o elektromobilnosti i to je naša budućnost. Pored toga, Audi je najavio da će postepeno ukidati proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorijevanjem do 2033. godine, a najkasnije do 2050. godine biti klimatski neutralan. Možda u Bosni i Hercegovini još uvijek nije dovoljno razvijena svijest o elektromobilnosti, kao što je u zemljama poput Njemačke ili Austrije koje imaju jaku podršku države, ali siguran sam da će elektro budućnost vrlo brzo doći i kod nas u BiH, te da će Audi i ovdje pokazati svoju kompetenciju i jaku vodeću snagu", zaključuje Vaszi.