Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ŠTA NIJE UREDU S VAMA ADMINI SA KLIKSA, SULTANOVBOŠNJAK JE NACISTA I ŠIRITELJ MRŽNJE I PRIJAVLJIVAN STALNO, MJESECIMA, A VI MU SAMO POST OBRIŠETE I OSTAVITE GA DA I DALJE PROVOCIRA? BANDO SA KLIKSA, IDE VAM PRIJAVA ZA ŠIRENJE I PODSICANJE MRŽNJE I NACIONALIZMA. FUJ ADMINISTRACIJI, VLASNIKU, DOPISNICIMA I REDAKCIJI!!!
Ništa nije vječno pa ni niska kamatna stopa. Niko nema razuman plan šta sa ogromnim dugom razvijenih ekonomija. Jedini 'plan' je da nastave da se zaduzuju. Svaki balon pukne prije ili kasnije.
centralne banke ce kroz 10ak godina postat proslost
drage gospodje i gospodjo dolazi vrijeme reorganizacije,transformacije i sistematizacije
a i banke, generalno.. pa-pa 👋
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako će rezultat smanjivanja kamate poboljšati čitavu ekonomiju pa spusti kamatu na 1 posto ako treba, bolje i to i danas neg ništa i veći haos sutra. Nek se kamatom banka samo u osnovi pokrije ali zato će država rasti čim će štednja rasti. Banka će sa tim indirektno imati profit + tako će banke steći veće povjerenje a sa tim i rast prihoda, da se stručno izrazim haha. Znam i ja koju folirantsku riječ prozboriti.
Za nas muslimane u BiH nema veceg zla od SDA, prodali i opljackali drzavne firme koje su nasi roditelji gradili i posjedovali, prodali tuzbu protiv Srbije, legalizovali kriminal, pljackaju nas jos uvijek preko uhljeb firmi, itd itd oni su rak nas Bosnjaka.
@fbUser1601377361 Trebalo je naplatiti to što su nam dali (kvazi)nezavisnu državu, da se možemo pisati Bošnjaci i da jezik možemo zvati bosanskim. Eto, to smo dobili, a sve drugo izgubili. Što se tiče slobode vjeroispovijesti, po ponašanji i načinu rada mnogih vidim da je ta vjera u većini slučajeva deklarativna, a ne praktična te radi osjećaja pripadnosti. Isto to je billo i onom sistemu. Čestitam, glasajte za koga ste već navikli, da ne talasamo mnogo.
Centralna banka Evropske unije je ove godine stampala svaki mjesec novih 30 milijardi eura kao jednu od mjera za pokrice gubita u ekonomiji u zemljama EU, dok je poslije 2008 god. stampala po 60 miliradi eura svaki mjesec i to sve do 2013. god, dok Centralna banka BiH zbog ogranicenja u zakonu o Centralnoj banci BiH, koju su nam napisali strani strucnjaci ( americki i evropski ) nije ni poslije 2008. god, a ni ove godine stampala ni jednu jedinu KM u cilju pomoci gradjanima i privredi BiH.
Kamatna stopa Evropske centalne banke je sada -0,25%, a kamata FED-a ( americke centralne banke je 0,00%, dok Centalna banka BiH nema nikakav stav o ovom pitanju, odnosno nikada u svojoj istoriji nije odredila visinu kamatne stope. Radi toga, poslovne banke u BiH, koje su vecinom u vlasnistvu stranih banaka odredjuju kamatne stope po svojoj zelji i ceifu i gule narod u BiH.
@Sabur785 Potpis!!