Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dzaba da oslobodite svega opet cu cijene nedostizne za veliki broj stanovnistva, ludilo
Sve se ove olakšice i subvencije predstavljaju kao demografske mjere i olakšica za mlade, međutim radi se o tome da se oslobodi i stvori višak para koji ide u nekretnine koje mogu još više poskupjeti, jer ima još više para da se plate. Čisto mazanje očiju i potpuni promašaj u rješavanju stambenog pitanja mladih, ako je to cilj, a nije.
Najveći lihvari su notari, pa advokati a za njima građevinski investitori.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Super. Sada ce prodavci ostaviti cijene + nece placati pdv. Lol
upravo toliko nacina da se pomogne i olaksa a oni ove besmislice predlazu
Treba eksponencijalno dizati porez za kupovinu svake sljedeće nekretnine. Ima više nekretnina nego ljudi kojima treba, ali dok se koriste kao investicija cijena će rasti a stanovi zjapiti prazni
Ko kupi novogradnju oslobodjen je onog najbitnijeg a to je KVALITETA izgradnje.Cujes komsiju kako mrijesti zenu kroz zidove dva ulaza dalje !
Opet olaksanja z one koji imaju. I to od para gradjana. I jedno 'bravo' za kriticno razmisljanje novinara. Na nivou Noleta.
samo ce podici osnovicu. Isto je i sa starom gradnjom, na nju se ne plaća pa je cijena otišla u nebo.
cuj ovoga u njemackoj ne mozes kupiti ispod 400 milja pa normalno jer kad kupis cesta je svugdje kao nova uredjeno sve nevjerovatno a kod nas?? hahahah pa nema smece gdje sa bacis da parkiran nista
Ja, ali u BiH kupis za 400 milja kucu, asfaltiras ulicu i kupis gradonacelnika i budes glavni. A u Njemackoj si dobio cumez.
Sve te pare koje bi zavrsile u džepu investitora.
Ako je kupovina prve nekretnine u pitanju zasto samo novogradnja , sto to nije za sve ?
Ako nije novogradnja svejedno se ne placa PDV, nego porez za promet nekretnina, kod kojeg vec imaju olakšice pri kupovini prve nekretnine, a u zavisnosti od broja članova porodice.
Ispada da svi mladi trebaju imati stan u vlasništvu. To nije bilo ni kod Tite.
dvoje mladih sa ok platom po 25 godina kredit za garsonjeru u Sarajevu, bravo mafijo.
Kakve olaksice kad su cijene prenapuhane.Uostalom s nasim primanjima i cijene osnovnih stvari ,moze se stan uzeti za jedno 150 godina.Tu ne ubrajem stranačke elite,oni to u par godina riješe.Kako,to je enigma.
Hahaha sram vas bilo
Drzava oslobodi placanje PDV a, a trgovci podignu za tu cijenu i PDV stave sebi u pađe. Nikad to nije prolazilo bez prevara
Stala prodaja, pa daj da poguramo narodnim/drzavnim parama
Totalno pogrešna strategija. Trgovci ce samo dici cijene 17%. Jedina strategija su gradski stanovi na dozivotno koristenje bez prava nasljedstva prava. Time kontrolisati trziste. Poceti polahko praviti zgrade i otkupljivati polovne.
Valjda se može biti i potstanar@
Pdv se placa samo na nove nekretnine, a ne na polovne.
idemi cijene gore stanova za 5k