Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
54% zaposlenih u BiH radi u javnom sektoru! Treba taj procenat prepoloviti! Ne kože realni sektor zaraditi koliko ovi mogu potrošiti!
Kljucna rijec "treba". Kod vas je 30 godina samo treba treba. Pa uradi to to mislis da treba. Narod ne mrda nicim i ocekuje da se nesto desi. Prodje zivot u tom treba ha ha
Trojka nas sroza skroz
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koridor 5C se gradi 25 godina, a pričalo se da će gradnjom započeti NOVI PRIVREDNI RAZVOJ ??? Grade se dionice autoputa, koje nakon TEHNIČKOG PRIJEMA, nisu u FUNKCIJI 3-5 godina!!! Vidi li iko u BiH taj PRIVREDNI RAZVOJ ??? Za proteklih 25 godina gradnje vidimo da su samo VLASNICI EUROASFALTA, HERINGA, INTEGRALA, DOBROSTOJEĆI !!!
U Bosni je kljucna rijec "treba". Kod vas je 30 godina samo treba treba. Pa uradi to sto mislis da treba. Narod ne mrda nicim i ocekuje da se nesto desi. Prodje zivot u tom treba. Mislio sam, trebalo bi, imamo obecanje , ocekujemo, radimo na tome, prodje zivot od supljake ha ha
Ovu ekonomiju ne moze Ajnstajn razumiti. Sve ko nesto lose, a nikad bolje, ko hoce da radi dnevnica preko 100 KM, nemamo radnika, moramo uvoziti.
Oduvijek me zanimalo od čega žive "ekonomski analitičari", rade li gdje, kako i da li, stvaraju vrijednost, i da li su, i od koga plaćeni?
Super su ovi stručnjaci koji kažu da ništa ne kažu. Treba samo više čitati oficijalne dokumente za određene materije koji se mogu lako naći na stranicama. U njima sve piše i onda se mogu izvoditi zaključci i analize.
Normalno. Sve tacno. Pa zar iko jos vjeruje Fortiću, pobjegulji. To je najveca ubleha na sceni trenutno uz druga mu njivu i onog iz kartela. Ko jos za njih moze glasati? Jel iko primjetio, oglasise li se u vezi šmitlera i njegove samoinicijativne posjete sudu u sluzbi uzpeovaca? A ne nnaravno. To je njihov jaran, koji ih je nametnuo. Izdajice.
Nije narodu valjao premijer koji je privredu oporavio, malo po malo ali sigurno dizao standarde, smanjivao zaduzenja,... ali eto, u nekoj frci zbrci iz namjere da pomogne narodu u nevolji i pri tom stagod zaradi naravno, zeznu se... losi saradnici, pravi lopovi, potom i novinari lesinari, korumpirano pravosudje, dohakase i njemu i drzavi. Cinjenice su vidljive, mjerljive, jasne kao dan.
Kad ministar Forto pocinje, po ugledu na Dodika, baratati pojmom zaduzenosti u procentualnom iznosu uodnosu BDP. 30% njemu nije puno, jer je on cuo od Dodika i svojih savjetnika gledajuci podatke u odnosu na bogate drzave. To je samo pokazatelj koliko je los BDP u odnosu na zaduzenost. Ali tako nam je kad politicari nemaju znanje koje su osnove osnova ekonomije.
Nisu to paradoksi. Zaduživanje ne reket koji moraš plaćati. Inače...
Pod hitno obustaviti rasipanje novca i pametno i produktivno ga trošiti u projekte kojima će se omogućiti povrat kredita i projekte koji su samoodrživi i kojima će se smanjiti potreba za zaduživanjem.
Ovi vrsni ekonomisti bi morali znati da u uslovima Currency Boarda i bez carina sa daleko produktivnijim ekonomijama ne postoji ulaganja koja bi doprinjela konkurentnosti. S obzirom da jos nitko nije otkrio more nafte u Bosni a cak i za visoko produktivnu poljuprivredu je neophodno imati High Tach, tako da ne postoji nijedna grana industrije gdje bi ovo sto ovaj prica bilo realisticno
Sve je na kredit, bez kredita niko na ovom dunjaluku nista ne moze samo je pitanje kako ga iskoristiti na najbolji nacin, da smo clanica EU bilo bi mnogo lakse.
I ove i one familije po kantonima i opštinama kao i u parlamentu je jako teško zadovoljiti finansijski. S druge strane njih narod ne interesuje. Valjda je to svima već jasno.
Vlast vara stanovnistvo od uvodjenja akciza na gorivo koje su se trebale koristiti za obnovu postojecih i izgradnju novih puteva. Milijarde KM nisu iskoristene u tu svrhu a drzava se zaduzila milijarde za izgradnju 5C-a a nije se doslo ni do jedne granice, nije se prosla Zenica i sl.
GLADNI LOPOVSKI POLITIČARI
Forto nasjeda na price MMFa i sve zivo zaduzuje... Turci kad su se duga oslobodili namjesili su im drzavni udar a ovaj nas se zaduzuje
Ostali su samo uhljebi,na državnoj sisi,sve ostalo uteklo vani.
Ma vracaju se, u prosloj godini zbog inflacije vratilo se oko 40.000 ljudi
Trojka nas sroza skroz
A šta će oni srozat kad su tvoja braća prije njih sve sveli u ravan... Treba nam 30 godina da se oporavimo od 30 godina SDA vlasti...