Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo! Ima se po pet stanova, izdaje se turistima ili u dugoročni najam i ništa se poreza ne plaća. Još su na birou radi zdravstvenog. Samo deri!
Radi se o porezu pri kupovini nekretnine. Za rentanje plaćaš normalno PDV sve sto ide preko Booking i Airbnb ide preko računa i tu ne možeš ništa ukrasti.
Ovo je mas on ska agenda kojom se želi ljude razvlastiti od privatne imovine. Žele ukinuti fizički novac, privatnu imovinu i na kraju uvesti digitalne negativne poene za loše ponašanje - kao u Kini. Imaš 10 negativ. poena - nema ti kredita, 30 neg. poena nama rada u državnoj službi...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Tako se to radi, prvo prodaš strancima pola države a onda lagano uvedeš porez na prodato. Susjedi znaju šta rade.
Što se rulja raduje, hahahaha. Skupina lezihljebovića, bez imalo znanja ili vještine, bez ikakve radne navike, ali zinuli na one što imaju makar šupu više nego oni. Dočepali se tastature, na otplatu, bulje u 5 kvadrata tv-a koji takođđe otplaćuju, ali uvijek spremni ovima što rade i imaju reći da ih treba kazniti što rade i imaju
Tačno!
Manje plačaš rad više imovinu i na kraju isto!! Koja pamet ma za svaku pohvalu
Država postoji dok ne postane preskupa
Biće kao u Njemačkoj. Manja grupa ljudi posjeduje sve pa i stanove. Ostali žive sretno pod kirijom. Od rođenja do smrti. Kaže meni jedan Švabo kad sam rekao da imam kuću i stan da sam bogat. Kuća naslijeđena od roditelja čitav život u nju uložili a stan ja kupio na kredit do penzije. Građevince koštao kvadrat 6-8 stoja maksimalno, ja platio 2k kvadrat. I opet su veća fukara od mene. U glavi i u duši, dok su živi.
Cekmalo, oni fu ka re jer zive u iznajmljenom stanu, tipicno za EU jer vole i mobilnost. A ti nisi fu ka ra u kreditu do penzije? To sto si naslijedio kucu na gotovo, ne racunaj.
Zasto placati dodatni porez kad Drzava stampa pare kad hoce i kolko hoce ! Nece nama Drzava polagati racune ! Bas smo ovce !
porez na nekretninu svugdje na zapadu moras da placas
Ko je rekao da je zapad OK ?
Kad njofra citira riječi Kinkela,imamo rvatsku,ode rvatska utripm a i rvati
Budimo realni. Nema se za rate kredita. Rekla sam davno da ce sadasnja ekipa osiromasiti HR. Samo uzimaju nista ne daju
Ro se zove rasterećenje građana, dodatni porez....
Skidas poreznon opterećenje s rada i prebacujes na imovinu, to je trebalo uradit prije 15 godina
Ova refoema će zadržati mlade u RH !!!
Tako treba i kod nas,ko god ima dva stana na sebi,cak i covjek i zena ako zive zajedno na kucnoj listi imaju 2 stana uzimat porez,gazdaurinama,profiterima,da omladina i nasa djeca mogu kupiti sebi stan,a ne da lopovi klepaju kiriju i bogate se jos vise.
A cekaj treba neko ko je zaradio za te stanove na legalan nacin da ga sada kaznis jer eto tamo neko nije uspio ili je citav zivot pusio nargile pa mu pamet dosla iz guzice u glavu pa sad hoce u 40.godinama da sredi svoj zivot
To su trebali odavno uraditi kao i svaka normalna Drzava!
@868 E jesi pametan. Slijedeće ide porez i na stan u kojem živis. Pa kad odeš u penziju i ne budeš u stanju da plaćaš taj porez ideš u neki starački dom ko ćuko, a cijeli život si radio za taj stan. I malo po malo većina će zivjet pod kirijama, tj nece ništa imat a kao bit ce sretni
Ima da se Dalmatinci otcjepe i stvore svoju repuliljik jer oni zive od rentanja
Dalmatinci će to lahko preboljeti, ali u Dublinu će izbiti nemiri.
User slazem se. Dalmacija radi a ZG se hadzija