Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ima tu znanja, ima sreće, ima informacija u pravo vrijeme i ima veza u politici, ko je blizak politici uvjek zna koje promjene i mjere se pripremaju tako da moze svoje poteze uskladiti. i na kraju, neko mora u bilo cemu biti No1, to je sad Bafet u investicijama i to je to. ima i No1 u jedenju hamburgera, No1 u odbojci, No1 u Boksu. U svemu mora neko imati tu titulu No1 : )))
Naravno da smo neravnopravni. Ovaj jepopušio u tekstilnoj indusyriji. Berkshire je imao osiguranja i ovaj je tu uzimao lovu. Od ostalog uloio je u Coka Colani na tome su napisane hiljade knjiga.
Stvar je u tome što oni i kreiraju politike. S toga je za njih jednostavno moći 'predvidjeti' stvari i okolnosti koje običan radni čovjek ne može. Ako ja naoružavam opoziciju jedne zemlje koja treba da svrgne vladu, mogu isto tako znati kakvo će tamo biti tržište nekretnina, cijena barela nafte, ko je podmitljiv i ko će ti ustupiti 1000 hektara šume za 1 dolar itd itd.
razmislit ću o ovome sutra za mješalicom betona
Samo objavite pitanje bez objašnjenja, komentatori milioneri sa Klix-a će vam dati odgovor. Evo tipa ovoga KrajinaLjutaa, kaže da je Buffet imao veze sa političarima. Bezobrazno nepoznavanje historije.
Nista novo,para na paru us na fukaru. Vecina nas da zaradi orvi milion bi odletila u vasionu ulaganjima i drugim stvarima.
Ulagao 60 godina i onda se čude ovi što hoce novac preko noci.
Buffet je vec počeo sklanjati pare u fondove, zna i on da je došlo do grla
Proizvodnja čipova je dostigla vrhunac, 3nm od apple-a je bio presedan, tehnološki je moguće još samo 2nm i tu je kraj. Sledeća mogućnost je grafen. Nova tehnologija koju profesor arslanovic izučava. Sve će se uložiti u tu novu tehnologiju. U periodu tranzicije treba biti smiren i čekati pravi trenutak za ulaganje. Tj hvatati ulaganje u dionice odmah po ulazak na berzu. Kad će to biti niko ne zna, ali Buffett zna da će biti uskoro zato je i povukao ovaj potez.
Intel gubi globalnu trku sa ovom tehnologijom, zato i otpuštaju 18 000 radnika do kraja godine.
I realno bi bilo ne govoriti ovdje o zaradi, jer on nije ništa radio. Mešetarenje, preprodaja vrijednosnih papira, po mom mišljenju teško da se može nazvati radom. Radili su drugi a on je njihovim kapitalom žonglirao
Nebi ja njegov rad i trud potcijnjivo. On ti po cjeli dan vec jedno 80 godina radi, a zivi za njegovo bogatstvo skromno. On ti je jedan od onih ljudi koji nemogu da zive bez posla ...
Neko radi glavom, a neko ledjima.......
u Bitcoin kao ideju vjerovao sam sve dok mi nije počelo smrditi na kocku za tehno šmokljane. A samo sam trebao pratiti šta Voren Bafet ima da kaže o tome - on to zaobilazi jer ne vidi u tome nikakvu proizvodnu vrijednost
Mason
Kako je moj školski, inače sportski trener, uspio dignit onolike pare na kladionici. Šta on zna što ja ne znam.
Buffet je gospidin, covjek zivi skromno a tezak preko 100 milijardi.
Pa lik je kupio dionice Coca-Cole dok su bile za džaba. Poslije toga je sve išlo lakše.
Ovog covjeka poštujem!
ETF koji prati S&P 500 samo ulagati i siguran si....
Lik je najbolji investitor ikada, najbolji od najboljih, multimilioneri i milijarderi ga izucavaju i gledaju mogu li bilo sta nauciti od njega i upratiti kako razmislja i kako donosi odluke... ovih 99,999% ostalih mogu samo suplje bacati i pricati nekakve gluposti cuj "obavijeste masonske lože" haha