Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zdravstvo i ceste??? Nama drzava omogućila "ceste"??!?!? U polovini drzave su Titove ceste a zdravstvo prica samo za sebe preko kupovine joda, gaza, infuzija, injekcija i korupcije te potrebe za anonimnom prijavom iste u zdravstvu.
Druze, jedno je biti ogorcen sistemom i korupciom, a svi smo ogorceni, a drugo je priznati da se od tih poreskih para prave i putevi, skole bolnice itd. Dakle, prijavljivati za svaki ne izdati racun je moralna obaveza svakog gradjanina jer su to tvoje pare koje uplatis za uslugu ili robu i naravno da hoces da se dio toga odvoji za drzavu, umjesto da tip strpa u dzep
Ne kaže nema za skupocjena auta, sulude privilegije nego nema za zdravstvo i citostatike i za obrazovanje. Sve smo mi krivi. Saginjemo glavu tamo gdje ne treba i ne razmišljamo.
Zalost, dosla EU u BiH i unistava jednu jako uredjenu drzavu, drzavu postenih ljudi koji zive za ovu drzavu i njene buduce generacije, svi poslodavci uplacuju PDV i doprinose za svoje zaposlene, a drzava savjesnih gradjana radi na podizanju morala i postenja i da niko ne zivi na tudji racun etc. ali jbg dodje EU i sve nam razvali sto smo, slozno i zdusno, gradili skoro 3 decenije.
Toliko o tome da ce se smanjiti nameti i porezi, ovo je uvertira za podizanje poreznih stopa i već izvjesno poskupljenje nameta po radnika. Sve ovo rezultat je zbog zaduživanja kod MMFa i ne apliciranje na projekte za bespovratna sredstva. Bojim se da će #FadileOprosti biti ponovo trending.
Koliko se RAZUMIJEMO, EU nam pomaže u prikupljanju HARAČA, a ne POREZA !!! Akcize za GORIVO !!! Gdje su ti NOVCI i u koje svrhe se KORISTE(radi se o MILIJARDAMA KM) !!! A svi su vidjeli NOVI VOZNI PARK političara !!! E baš tako nam EU pomaže da naše HARAČLIJE uvlače ruke duboko u DŽEPOVE građana !!!
Koje smo mi BUDALE, sve do ovg TEKSTA mislili da NOVAC PADA SA NEBA !!!
Kaže Fadil 3 godine sam odbijao MMF i onda ga strpaše u zatvor a Jelku nagradiše boljom pozicijom
Za 4 Odrasle osobe zdravstvo mjesecnon kosta u svici 3200 km!?
Svica nije EU.
Za 4 Odrasle osobe u Svici zdravstveno kosta 3200 km!?
zdravstvo 0, obrazovanje 0, ceste 0, ili porez se ne ubire ili se ne koristi gdje treba
Prijavljivati sve koje ne izdaju racune. Ako ne dobijes racun, taj dio koji je porezni (17%+) covjek stavlja sebi u dzep umjesto da ide na infrastrukturu i sve ono sto se navodi.
@kikkan, po crvenim lajkovima sto si dobio, daje samo stanje uma i intelekta naroda u nasoj drzavi, a svi se kuna svojim postenjem i hrabroscu. Temelj svake drzave je da se uplacuje PDV, doprinosi i porezi etc.
Je li ovo isjecak iz "Porez for dummies"?
Koliko su samo para vlasti prosule ovo ljeto na festove, koncerte, partyje, dj-eve, festivale itd dobro da uopste imamo zdravstva i prosvjete
bez EU para i doznaka dijaspore bili bi Burkina Faso
DaBogda mi nikad ne ušli u EU.
Bravo mudrice, daj da budemo geto, svi okolo neka budu Evropa... sok i nevjerica
A zasto?
A đe su pare za filmove i serije