Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super informativan članak. Zamislite kad bi imali više ovakvih informativnih članaka umjesto glupih političkih prepucavanja.
Jedino sto me tjera iz ove drzave je ogranicenje finansijskih mogucnosti. Nije stvar ni u plati ni u standardu ni u cijenama nego jednostavno sto nemas tu mogucnost ulaganja u globalne firme. Jedino sto ti nude je da orocis pare na banci uz kamatu od 1-2%, a najveci fondovi na svijetu u prosjeku ti donose oko 10-15 pa cak i 20% i milion puta su sigurniji.
Ko daje obveznice po godišnjoj kamati od 7 %? Nema to ni blizu. A, osim toga, najvažniji je rok dospijeća a on je uglavnom oko 20-30 godina.
Interesantan opis. Kaže stekli pravo. Pa ko garantuje to pravo. Pravna država koja ne postoji. Kako su uništili sarajevsku berzu to je nevjerovatno. Po istom receptu uništiće svako tržište kapitala.
Ne vjerujte nasim bankama, ne vjerujte nasim brokerima.
Dobićeš 2 % , neozbiljno smo mi tržište.
Obicno nedjeljom se probude milioni ljudi,obuku se i idu nesto zaokruziti i vecina njih zaokruze budalu!
Daj mi link na platformu gdje mogu kupiti te obveznice. Niste napravili da se moze kupiti. Hocu ici zvati covjeka i kod notara ugovor kao prije na pijaci krave sto su se kupovale.
Svaka normalna banka ti nudi tu opciju.
evo sad sam se logovao na svoje internet bankarstvo u unicreditu i ne vidim tu opciju. Pregledao sam njihovu web stranicu i nema nigdje opcije. Daj link gdje to ima, koja banka. Al ne da moram gubiti dan i ici tamo licno, potpisivati neke papire, vaditi cips i slicno.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odlican clanak.
Kad kupim obveznice od lica koje ih izdaje. Ja na neki nacin postajem zelenas jer ocekujem da mi te pare budu vracene s kamatom. A kamata je zabranjena
Kako bolan ne znamo pa u nas je Babo u Velikoj Kradusi izdavo mjen'ce prije nego sto su se ovi strucnjaci i rodili
Treba znati da je trziste u BiH spekulativno do te mjere da je bolje da uzmete novac i bacite ga u Miljacku.Zasto bi neko uopste investirao u BiH fondove kad imamo bar 3 Americka index fonda od kojih mozemo imati siguran povrat.BiH ulaganje je prica o PIFBIG ,prevari boraca i slicno.Od skoro 30KM doveli su ga do toga da jedna obveznica vrijedi par feninga a dividende nikada nije bilo.
Tig big mig fondovi su osnovani pro forme. Bilo jedino bitno da neko otkupi od naroda za 100 hiljada certifikate u vrijednosti 20 miliona i za te certifikate kupi firmu ili zgradu ( u stvari kupio je za 100 hiljada )
Naravno da mozes.. Otvoris racun na Schwab,Vanguard itd..To su brokeri za određene indexe..Otvoris racun na Schwab i imas mogucnost da investiras u index fondova ili da izabereš one koje ti hoces iz njihovog portfolija..U indexu fondova ne moze biti izlistana kompanije koja nije Americka,ali mozes normalno da investiras..Mozes isto to da uradis preko naše SASE berze ili Banjalucke sto ce biti mozda bolje u buducnosti ako donesu zakon o oporezivanju dividende.