Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Građani BiH, koji živite na svakom "ćošku" planete Zemlje, izdvojite 15 minuta vašeg cijenjenog vremena, te na portalu eIZBORI unesite vaše podatke i registrujte se za glasanje u odsustvu 2. Oktobra 2022. godine i pomozite nam da vratimo Državu i da nam se vratite u Državu Bosnu i Hercegovinu.
Olivere...ne bih ti ja dao nikakve papire, nek ti da onaj gdje živiš i radiš!
Upravo ti koji glasajuu odsustvuglasaju za nacionalne stranke
Drug moj na Alipasinu i Dobrinji nema stana od 50 kvadrata ispod 130000,,a stan od 65 ili 70 kvadrata je 160000 pa gore,lahko se zajebavat probaj kupit pa ces vidjeti,za centar da ne govorim.
Ima li Kaplana
Ako je ova pomoc bila kao ona svojevremeno u ZDK - ne treba da se brinu! Samo su pojedinci imali mogucnost da ostvare pravo na prijavu i kredit, a kad su vec imali toliku stelu nece ostati praznih ruku garant.
Znamo kako se dobijaju ovi stanovi "za mlade". Znam jedan stari bracni par koji je dobio stan na Stupu preko SDA (veza M.K.)
Istina! U ZDK je tako bio kredit za mlade. Godinama sam nastojala samo da se prijavim i bez uspjeha. Prvo su me pravili budalom da tako nesto ne postoji pa onda da to bude nekad na proljece. Nije bilo dana da nisam usla na stranicu i provjeravala ima li ista novo. Naravno oglasa nikad nije bilo, samo izbace spisak ko je dobio. Iz Tesnja je to bio sve SDA kadar. Muz prijateljice iz studentskih dana je bio na spisku. Njima je stela bio onaj bez cijeg se odobrenja u Tesnju nista ne desava.
Koliko mladih nargila-komentatora more aplicirat za to?
Nadam se da gradjani obracaju paznju na ove stvari. Niko ne kaze da je Trojka savrsena, ali su daleko ispred SDA/HDZ/SNSD glavesina.
potrebno je svim mladim dati to pravo a ne samo odabranim. Po ovome ispade da veću povlasticu ima doktor nauka nego neko ko je npr završio višu školu, što je apsurd.
dajte jedan kaplanu on se uštelio u preprodaji
Ispunjavam sve uslove i ne zelim aplicirati. Razlozi su, osim informacija od kandidata na prethodnim konkursima, los kvalitet gradnje i prevelika cijena s obzirom na sve one kriterije kojima se procjenjuje vrijednost nekretnine. Dalje, vise mi se svidja zivot u cistoj sredini, u prirodi a za stan/kucu/zemlju na takvim lokacijama koje su daleko povoljnije nema poticaja. Zato sto se ne moze krasti!!!!
Da li je iko upucen da li ce biti kakve subvencije za nas sto smo kupili stan u 2022,naravno uz kredit i bez ikakve pomoci drzave
Subvencioniranje da bi mladi judi, mahom uhljebi koji nemaju milione, imali "nešto". Stan i gradu od 50 kvadrata nije rješenje za nekog ko planira zasnovati porodicu, osim ako dijete ne spava u dnevnom i pod uslovom da je porodica mala. I onda nude nekakve pare za rađanje, pa ko bi normalan zbog 1000 KM prve godije stvarao čopor djece ako spavaju u dnevnom kao sardine. Ovo "finansiranje" ima jedinu svrhu da hrani građevinski lobij
Građani izađite na proteste ako političari izgladaju da im se plata poveća za 500 KM!
Jedini uslov je da ti je i dedo rodjen u Sarajevu.
Wow evo mi sto zivimo u gradu citav zivot jedva smo cekali da nam ponudite stan u faking vogosci! Mrs stoko, lopine seljacke u grad a mi na periferiju mrs! Forto ono na pofalicima e to hocu ne ovo govno! Pa cigane ste fino smjestili u centar grada a ja koji placam poreze pasa na ilidzu, hrasnica vogocsa...
ne treba ništa davati, opančari stigli u grad, pa bi još i stanove, ne znaju šta je WC školjka, dosta više primitivizma u Sarajevu...spali smo na najniže grane, gdje naći urbanou osobu koja ima tradiciju života u gradu????
Ma bojim se da ti ne bi znao/la identifikovati urbanu osobu, sve da nosi florescentnu lampu na glavi. Sto vise neko prica o sebi da je urban, tu je vise ruralnih manira - od dikcije, preko hoda i drzanja, koristenja pribora za jelo, a o kulturi dijaloga da ne pricamo. Iz kuce se to nosi, dzaba sto neka je mati pozurila bog zna odakle na jezero da tu svjetlo dana ugledas.
Fond klepa pare na borackoj populaciji,a evo sad i mladima,losa gradnja nevjerovatno,uzimaju lopatom,to su sve pare od naroda koji krvavo placa harac vladajucima,nema veze ko je na vlasti ovdje je lopovluk poslije rata odmah cim izadjes iz besike,cim ti stave pare pod glavu nasmijes se i postanes lopov.