Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podatak da Ars Evi most nije do sada bio rekonstruisan nije tačan. Već 2008 se toliko jezivo ljuljao da su ga morali zatvoriti i popravljati. Neshvatljivo za most preko koga prelaze samo pješaci da se mora po drugi put popravljati tokom dvadesetak godina u gradu u kome neki mostovi stoje od osmanskog doba.
Stoje mostovi i stariji od osmanlijskog doba,ali zato što su kameni, svaki moderni most je potrebno održavati a to je kod nas u domenu naučne fantastike.
Nove mostove se mora održavati. Žali Bože da Vijećnici moraju ovo podsjećati a ne Opština i ko već treba da vodi računa o tome.
sta fali mostu? ona drvena obloga se raspala? nemoj mi rec da bi se mogao srusiti, svaki dan ga koristim, vise puta.
isto... malo sam se iznenadio... doduše autom kad prozlaziš još manje primjetiš da li nešto strašno loše... što se tiče saobraćaja... ima puno gorih
belaj sad ce 1 godina mimimum rekostrikcija
Malezija nama izgradile skole,donirala opremu za skole,bolnice i sta sve ne,a mi nemozemo ni obicni most da odrzavamo.
Ko dozvoli one eldjibiti ledove na Cumuriji? Zasto vec 4 godine na Carevoj cupriji stoji natpis "NE NASLANJAJ SE NA OGRADU! RADOVI U PRIPREMI", a nidje radnika vec te iste 4 godine? Olosi, jedan do drugog, bez obzira na boju dresa. Padaj silo i nepravdo
da se odrzavao most redovno ne bih sad morali rekonstrukciju...nego kod nas zapusti dobro pa popravljaj...nema one stare bolje sprijeciti nego lijeciti
Konacno
Hoće li biti kakve sadake od Malezije ?
Malezijski most u jako, jako losem stanju i umjesto drvenih dijelova, trebalo bi nesto trajnije staviti
Zasto niko ne spominje ulicu Bihacka i restoran Charlie Chaplin koji je uzurpirao cijelu ulicu sa stolovima i cvijećem pa se ne mogu mimoići auto pjesaci tretirati i bicikla
to je gdje je bivsi Tito jelde...? baš katastrofa od uličice... samo gledaš kako će neko nastradat
Ma sam ulaz u naselje je odron.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bosmalov most je u odlicnom stanju, ovo je vehunac bahatosti i skretanja novca u neciji dzep, toliko bitnih projekata u gradu a oni para bacaju na most koji ne moras raditi jos 50 godina.
Ti ocito ili autom pređes preko mosta ili ne obracas paznju kuda i preko cega pjesacis
Kako je odličan jeste odličan most za slomiti nogu i ubosti se na armaturu.
Niti jedan od dva mosta nije u losem stanju, staticki gledano, no oba imaju estetski problem zbog loseg odrzavanja sto je najveca boljka kod nas, pogotovo Bosmalov most sto se tice ograde i rasvjete. No super, i to zaista tako mislim bez imalo sarkazma, ako imamo dovoljno sredstava da nakon 20 godina mozemo rekonstruisati mostove u gradu jer to i mnogo veci i razvijenini gradovi ne mogu da priuste.
pa niko od izvodjaca i arhitekata ne ide u zatvor dokle vise ovako i nake rekonstrukcije
Konačno. Hvala ovom mladiću.
sta bi s onim mostom sto se trebao gradit u Novom Sarajevu