Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedno je sigurno sada ima dobar javni prevoz i policija nema izgovora da ne bude nemilosrdna po pitanju parkinga! Ne mozes za 5KM piti kafa u na carsiji , pa to ni u jednome gradu nije moguce,,,hoces sa autom na carsiju, ok spremi 30KM pa pij kafu i plati parking
Sad ce se lagano Remiza preseliti u Hrasnicu, a neko ce uzet dobre pare za onu lokaciju... Da pogadjamo, tamo ce opet gradit Tibra, ovaj put neku Najnoviju Otoku :-)
Ako se krene praviti zgrada,samo pritisak javnosti to može spriječiti.Slično je tako bilo kod Olimpijskog muzeja gdje se trebala napraviti zgrada pa su uz pritisak javnosti napraviti park
Ukinut će se...
kad se zavrsi pruga do Hrasnice, ide izmjestanje grasa.. Ipak trebaju Trojkasi jos koji milion da uzmu, treba tu zemlju rasprodati dok su na vlasti. Idu zgradurine ko tacka.
nacelacemo se
Umjesto dosadašnjih sat vremena čekanja tramvaja, sa novom linijom, čekat ćete 3 sata tramvaj
Jesi li to sam kašike razbacio ili ti je vidovita Azira pomogla?
idemo Trojka idemo idemo samo naprijed NIP Naša stranka i SDP,
Ocekivamo kasnjenje tramvaja po 18 minuta.
Iskreno probao tu pizza i ništa posebno, čak ispod prosjeka. Ali ko nije probao bolje njemu je dobro.
Ovo je veliki promasaj sa tramvajima, bolje, rentabilnije i jeftinije je bili trolejbuse umjesto tramvaja.
Prepišaj hoda Harasnica , Iliđa -
Ne mozes nasem narodu ugoditi, evo stigli trolejbusi, tramvaji, pruga, ne moze se porediti sa onom skalamerijom kojom smo se vozili godinama, al nasoj gospodi opet nesto ne valja. Ma nismo mi za boljeg od onih čkd Praha tramvaja iz 68 sto nas je vozio k'o krompir po pruzi staroj 60 godina.
@HUGOLINAFtv nisu stigli džaba, kupljeni su novcem od kredita za nas građane. Pitate li za račune one koji su 30 godina kredite dizali a narodu davali znaš šta?
2 kruzna toka dobijaju semafore xDDD
Prvo da pohvalim segment ministarstva vezan za JGS, ali je krajnje neozbiljno nemati odgovore na ova pitanja. Tj raditi analizu tek kad se zavrsi projekat. Zar se te studije ne rade prije?
opet ce ljudi iz S Kolonije Kovaca Butmira Kotarca morat koristiti autobus da bi dosli do Tramvajske ! klasicno pranje para radi prodaje Remize , da im je bilo do gradzana Ilidze davno su mogli rijesiti problem gradskog saobracaja kupovinom par autobusa
Potpuni promasaj je ovo. Provlaciti tramvaj kroz kruzne tokove ce napraviti guzvu i istim i ometati auta. Umjesto autobusa na plin, koji su mnogo jeftiniji od tramvaja, oni gradr cijelu infrastukturu a sve da izmjeste remizu dole i prodaju zemlju.
Vijek trajanja tramvaja i autobusa je neusporediv, kao i kapacitet putnika. Ne bi nitko na svijetu imao tramvaj da svi tako razmišljaju. No istina je da se valjda prvo vidi potencijalni broj putnika, predvidi broj vozila. 25 novih tramvaja je suviše malo za grad veličine Sarajeva, a broj upotrebljivih starih tramvaja je nepoznat. Ukoliko bude i nadalje sistem imamo tramvaje ali i autobuse (linija T5) ništa se nije uradilo.