Novi kilometri
24

Uskoro počinje izgradnja autoputa od Banje Luke do Prijedora, radi se sa kineskom kompanijom

I. Sa.
Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Vlada RS je danas razmatrala Informaciju u vezi sa izgradnjom autoputa Banja Luka-Prijedor i zaključila da su ispunjene obaveze kada je riječ o ovom projektu i od kineskog partnera, kompanije "Šandong" očekuje da do kraja mjeseca počne sa radovima.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o donaciji roba iz interventnih nabavki Crvenom krstu Republike Srpske.

Odlukom Vlade RS-a, 550.000 kilograma brašna i određenog broja osnovnih životnih namirnica će putem Crvenog krsta Republike Srpske biti raspodijeljeno javnim kuhinjama u svrhu pružanja pomoći ugroženim kategorijama stanovništva iz zaliha roba nabavljenih u postupku interventne nabavke. Vlada je realizovala ovakvu donaciju i u februaru ove godine, kao i oktobru prošle godine, kada je iz zaliha interventne nabavke u oba navrata obezbijeđeno po 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, a radi zadovoljenja lokalnog stanovništva Republike Srpske koje je u stanju socijalne potrebe.

Na današnjoj sjednici, Vlada je prihvatila Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava prema Sporazumu o obavezama i odgovornostima u procesu pripreme i implementacije Projekta "Izgradnja i opremanje novog objekta JZU Bolnice Trebinje".

Vlada je saglasna da se Gradu Trebinje, iz Budžeta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite za 2024. godinu, isplati 525.510,30 KM sa PDV-om, za izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju lokaliteta nove Bolnice u Trebinju (fekalna kanalizaciona mreža, kišna kanalizaciona mreža, te vodovodna mreža)