Velika čast
135

Klix.ba predstavljen na Googleovom samitu u Varšavi

Klix.ba
Danas je u Googleovom sjedištu za Centralnu i Istočnu Evropu u Varšavi održan CEE Data and Monetization Summit u kojem je prvi put učestvovao i jedan medij iz Bosne i Hercegovine - Klix.ba.

U okviru panela "Google Analytics insights for Ad Manager growth" predstavnik portala Klix.ba Edin Karadža predstavio je rezultate koje je naš portal ostvario koristeći alate za analitiku i distribuciju oglasa radeći na tome u saradnji sa Googleovim timom proteklih pola godine, što je velika čast za naš portal.

Tehničke inovacije koje svako malo predstavi Klix.ba prepoznao je i Google, kao naš dugogodišnji partner, pa smo tako najavljeni kao veoma uspješan medij koji dolazi iz Bosne i Hercegovine i ostvaruje ozbiljne rezultate u analitici i monetizaciji sadržaja, kako u BiH tako i inostranstvu. 

Karadža je prilikom prezentacije pred 70 učesnika samita, od kojih su svi osim Klix.ba iz zemalja Evropske unije ili Velike Britanije, prezentovao priču o samom osnivanju Klix.ba još prije 24 godine i veoma zanimljive analitičke podatke koji su impresionirali sve prisutne u sali na 24. spratu Googleovog Huba u Varšavi. Prezentaciji portala prisustvovali su i osnivači Mario i Dario Šimić.

Dvodnevni CEE Data & Monetization Summit okupio je izdavače iz cijele Centralne i Istočne Evrope, zajedno s Googleovim timovima za monetizaciju i proizvode, kako bi razgovarali o razvoju i primjerima najboljih praksi u monetizaciji i radu s podacima, vještačkoj inteligenciji te trendovima na strani kupaca, kao i drugim temama.