Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki milijarder zna 500 stvari dobro a niti jednu odlicno. Ucenje stvari odlicno je bacanje vremena jer niko to ne cjeni u modernom svijetu. Nikola tesla je umro u hotelu sam samcat.
Jedan zivot je malo za strastvenog naucnika. Da je Nikola Tesla isao na bogatstvo to je mogao ostvariti ali njemu je covjecanstvo bilo vaznije. Zrtvovao je svoj komfort za citav svijet da ima bezicnu tehnologiju, svijetlo, itd. Elon Musk i Steve Jobs su mogli puno vise stvari napraviti da nisu isti na to da monetiraju svaku stvar sto naprave. To sto ti kazes je da ljudi trebaju biti kao ti sebicni radije nego velikodusni. Da je Tesla bio takav ti bih danas moze bit zivio bez svjetla.
Niste ni zasluzili bolje ;)
Gola istina, dugo godina sam radio u jednoj branši i napustio posao i pokrenuo svoj biznis da radim isto. Međutim kako se prilike razvijaju, kada radiš za sebe, koristiš svaku i najviše sam zaradio na poslovima koje sam prvi put radio i koji nemaju veze sa onim što sam želio da radim. Nešto novo, učio u hodu i bilo mi je interesantno. Starac je u pravu 100%
Posalji link da vidimo cime se bavis
Hahasvasta
To je za ljude koji su samosvjesni i znaju granice, npr neko moze da pomisli da moze da bude doktor iako nikad nije procitao knjihu, ali svakako u poduzetnkckom smislu ako imas imalo klikera skontati ces bilo koji posao
Ovo je onaj sa Epstein ostrva.
Kakva reklama za propali Virgin pulse!! ;)
Najvaznije ne plasiti se promjena. Bitno je znati kada trenutnom poslodavcu reci dosta i zamjeniti posao
Najvaznije ne plasiti se promjena. Bitno je znati kada trenutnom poslodavcu reci dosta i zamjeniti posao
Ja to svakodnevno dobijem od šefice, jedan dan kaže to ne treba nikako više raditi, nakon 2 sedmice me pita što nisam uradio
Branson je te savjete počeo dijeliti kad je već zavrnuo prvi milion. Do tad je radio ono što je znao
Sama promjena profesije nece donijeti uspjeh. To Vam dodje kao ideja da ce brak uozbiljiti alkoholicara i od njega napraviti covjeka kakav treba biti. Sto se tice sticanja brzinom, prevarom, i mudrovanjem ne znam. Postoji prirodan put ka perfektiranju necega ali to su rijetki kao Jobs ili Musk ali dodje granica kad ti se i na ljubav prema necemu povraca zbog obimnosti i prezasitosti. Tad se konstantno posmatras i direktiras u ljubav prema kreativnim rijesenjima.
Biznis i ljubav ne idu pod istu ruku. Ja sam najgore prolazio kad radim sa onima koje volim. Čovjek ti je rekao da se ostvario i da je najviše uspio u branši koju je najmanje poznavao ali je možda rođen da se time bavi, da ima prirodan dar za to. Učenje pa bavljenje nečim nije isto kao i učenje uz bavljenje istim. Ovo drugo je puno ljepše.