Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smije li se disati na poslu
Rodiš se, rasteš, učiš, radiš, umreš il Rodiš se, rasteš, učiš, radiš, živiš, umreš sa smijehom. Na kraju, nemamo ništa od toga šta radimo u životu,ako nismo zadovoljni. Ništa nemamo od bogatstva jer idemo goli na onaj svijet, kako smo i došli. Jadan onaj, ko misli da nakon njegove smrti svijet se ne okreće.
Ali moras i ti jednu stvar nauciti, kao dosta komentatora ovdje. Ne mora to odma znaciti da taj covjek hoce samo da postane bogat i da hoce da 'iscjedi' radnike do kraja. Postoje tu razni ekonomski pritisci
Sve sam ja naučio! Doživio glupi rat, morao otići, školovao se,radio 3 smjene, opet školovao se,novi posao sa visokom platom, kuću napravio, doživio poplavu, opet kuću sanirao, itd.. jaran mi umre mlad bez neke bolesti. Mora se raditi al nedajte na sebe i da život bude noćna mora
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Je li neko pročitao koliko ti ljudi imaju radnih dana?
Kafa je na pauzi valjda, mogu i na mjesec ako hoce...on hoce i slobosno vrijeme da ti odredjuje
Ja idem 1 u wc velika 3 puta mala nuzda.Jutarnja kafa,popodnevna i jedna pred kraj radnog mjesta.Mislim da bi me trpio 1 sedmicu.
Klasična priča kod kapitalista, živi da bi radio, a ne obrnuto. Još malo će krevete postavljati u firmama, samo da se ne ide kući i da se radi, jer, svega na svijetu ima dovoljno za sve nas, ali za pohlepu određenog broja ljudi, bogatstva tolikog nema.
Ne kosta.. nego tebi i takvima manje ostaje...procenat, dva, a radnici nek umiru pod depresijom, stresom
U pravu je apsolutno. Pošto vidim da su komentatori po namjeri Klix-a, a kao dežurni poluinteligenti pročitali samo naslov, ovo se odnosi na administrativne radnike. Bolje im je opremljen radni prostor nego 6 hotela sa 5* u BIH.
radio sa na 4 kontineta. Jeidno gdje sam sretan bio je Americka firma od cca 50 zaposlenig. Radio sam dvije godine. Bio placen I xtremno dobro, nikad me niko nije pitao kad sam zavrsio, mpgu li kuci. je li radim uopste. Niko me nike nadgledao. Prvi i jedinu put gdje sam istinski radio za dobrobit kompanije. Niko me nije menadzerisao. Istinski sam se trudio da sve bude perfektno uradjeno. Kurte i Paule hvala vam na svemu.
Hajde mangupe kupi neku fabriku na Balkanu pa im pokušaj zabraniti kafu u toku pauze letila bi ti glava momentalno Balkancu sve uzmi ali mu ne diraj čejf sa kafom i cigarom
Nisi pročitao post, ha?
Gulikože , nema kraja iživljavanju na sirotinji
sirotinja u Australiji. e i to da cujem.
Za 80 niko nece znati da si postojao, ko si bio i sta si posjedovao.
Pored ovoga je Australija uvela zakon da, nakon radnog vremena, nisi duzan da se javis na telefon ako te iz nekog razloga trebaju. Ako imaju sve u okviru firme, ne vidim sta je problem. Znam kako se kod nas ispijaju kafe :)
Tokom pauze......... tvoju posjete...
neka radi sam
original kapitalistički koorporacijski parayyit. Sam nije sposoban ništa uradit,al šefovat i primat platu ko 15 radnika zna.
Lici mi ponasanjem i govorom na moje bivse direktore,da moze mjerio bi zrak,udisaje,da nisam pretjero,ove u Bosni,sto danas traze radnike,nestalo onih da gule za 500 km,po 12 sati,a oni po 3 firme i 5 zgrada,pa.ji sinovi.