Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
:Postoji li politički akter koji ima hrabrosti da radi protocol Suverenutera iIntegriteta Drzave, a da zakletvu da ce raditi u interest Suverena!!?? Fuji!!
Ovi se trude da uruse kompletan sistem PDV-a.
MOgu misliti. Urerdićete tako da da svi dobri momci koji su odavno morali biti u zatvoru kupe sebi prvih 100 nekretnina,
Što ne mogu ove pred izbore. A niko ne kaze ako dam nekome 17% od koga cu uzet. Neko mora to platit. Al bitno je da se obecava.
A zasto? Korist bi imali oni koji kupuju ili prodaju a platili bi svi mi. Bolje da ukinete PDV na hljeb, mljeko, maslac.
Populizam level Pro! Bas sad pred lokalne i u susret opcim izborima. Bjez ba!
Ispravite ovo "plaća porez od 5% za promet nekretnina" jer se to ne odnosi na cijelu BiH, nego samo za neke kantone. Ovaj porez se u RS npr. ne plaća. Nije Kanton Sarajevo cijela država BiH, pa šta važi tu ne podrazumjeva se da važi i u cijeloj BiH.
Pa nije se ni plaćao pdv na kupnju prve nekretnine. Kad su ga uveli?
Treba vam politicko Sarajevo kako govorite, u kontru i ne dat samo da bi isplivali pravi razlozi ove inicijative. Nikad niste o narodu brinuli. Koliko ste samo prijedloga zaustavili
Idiotske mjere koje samo pogoduju već prebogatim investitorima koji će ovu mjeru samo iskoristiti da lagano podignu cijene. Jer tržište izregulira sve pa će i ovu "pogodnost" tako da ćemo dugoročno dobit samo skuplje nekretnine za sve i super bogate investitore koji su zna se, odabrani. Ne može svatko graditi treba bit blizu politike. Što ne predložite da država investira u gradnju zgrada pa da ih prodaje po realnim cjenama bez marže od preko 100% koliko uzimaju privatnici.
Čuj ovog lo puže...on bi da ukine pdv na kupovinu neke nekretnine na koju je bacio oko
Čekaj već je oslobođena starogradnja? U čemu je onda problem? Trebamo mi što ne možemo ni sanjati da kupimo stan svojim PDVom nadomjestiti za influencere koji kupuju novi stan? Jel to ideja?
Treba ovo dobro urediti, sad babini sinovi koji zive u stanu koji se vodi na babu, mogu sebi kupiti stan bez PDV-a. Dok neko ko je prije 15 godina kupio 40 kvadrata i jos ih otplacuje nema pravo za vecu nekretninu
Zasto ne oslobodite i tih 5% na starogradnju,to ljudi najvise kupuju,to je 5000,na 100000 km,koje uzimate od sirotinje.
Sirotinja po definiciji ne kupuje nekretnine...
Ovaj porez nije na nivou države, nego na nižim nivoima. U RS-u se npr. ovaj porez ne plaća.
ne moze drzava upravljat cijenama stanova, ostavite slobodno trziste na miru. samo ce onda svako dic cijene za vrijednost PDV i uzet sebi umjesto u poreznu. kako ne razumijete osnovne ekonomske tokove
Kada prodajem zemljiste ja cu platiti porez, i onaj koji kupuje isto zemljiste i on ce platiti porez. Dakle dva puta se oporezuje isto zemljiste. Ovo nije lose za prvu nekretninu i PDV al problem moze napraviti ako je vlasnik neke nekretnine koju su mu poklonili roditelji ili clanovi porodice. Zakon treba fino urediti, ovo politicari prave najvise za sebe.