Sarajevo
35

Delegacija EBRD-a u posjeti institucijama BiH: Fokus sa cesta prebacuje se na željeznice

V. K.
Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrela se danas u Sarajevu s delegacijom EBRD-a direktorom Europske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Matteom Colangelijem, novoimenovanom direktoricom EBRD-a za BiH Stelom Melnic i dosadašnjom direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za BiH Manuelom Naessl.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, investicijskim planovima i pokretanju novih projekata koji za cilj imaju razvoj zemlje.

Naglašena je važnost daljnje kontinuirane potpore infrastrukturnim projektima, socioekonomskim reformama i potpore privredi.

Predsjedavajuća Krišto je iskazala uvjerenje da će se nastaviti daljnja uspješna saradnja s EBRD-om predvođenim novoimenovanom direktoricom Stelom Melnic te je izrazila zahvalnost dosadašnjoj direktorici Manueli Naessl na saradnji tokom njezinog mandata u BiH i poželjela joj uspjeh u daljnjem radu.

Osim sastanka s Krišto, predstavnici EBRD-a su održali sastanak s ministrom prometa i komunikacija Edinom Fortom.

"Ministar Edin Forto sastao se, u prisustvu odlazeće direktorice EBRD-a Manuela naessl, s novoimenovanom direktoricom Stelom Melnic. Na sastanku su razgovarali o saradnji EBRD-a i BiH te je istaknuto da EBRD svoj fokus prebacuje sa cesta na željeznice", saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.