Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne sekiraj te se vi za Svabe. 1945 je zavrsio drugi svjetski rat, 1973 bili su peta ekonomija svijeta. To jest Zapadna Njemacka.
Те генерације су биле спремне да истрпе свашта, а ове сад ће хаос да направе, ако им се ускрате погодности данашњег живота.
Kad strucnjaci Balkanoidi komentarisu stanje u EU i brigu o istoj hahahaha
Njemacka prosle god moja potrosnja na energiju: 550€ struje, 480€ grijanje Ova godina do sada 630€ struje i 500€ plina. Dobio od drzave 300€ bonus za energiju. Radijatori na 5. Moze pricat ko sta hoce, ali troskovi za struju/vodu/plin/smece mi ne prelaze 5% place.
Jadino u bih nema rezervi, cijene i nakon pada ostaju.iste i pogoduju podobnim da se bogate.na racun naroda, Vlada za zaborav i odlicje neposobnosti ali marod bira i daje ko ce ga voodit
Te zalihe su dovoljne za 20% potreba to kao da bi ja rekao da sam spreman za zimu sa metar drva
Да, иначе не постоји зима 2024. године, а капацитети се неће испразнити. Већ сада Р. Српска, ФБиХ и БД требају направити државне фирме за производњу пелета и директно слати сировине државних предузећа у те нове фирме.
Те фирме би испоручивале на домаћем тржишту пелет, са ограниченом маржом, а приватне фирме, ако могу нека увозе дрво из Њемачке, па га пелетирају и продају у Њемачку. Следеће сезоне, Европа ће још јаче да повлачи дрвене ресурсе из БиХ и томе треба стати на крај.
У супротном, имаћемо још већу кризу са енергентима 2024. године, због махинација и похлепе пар појединаца.
Ovaj Brisel sa svojim uredbama i izjavam kao politbiro SSSR-a. kad im je Mathias sletio pored Kremlja. Švabo se zadužio dodatnih 200 milijardi eura da prezimi. Šalje vojsku u Bosnu da se ogrije.
EU spremna za zimu, a vec tvornice u Njemačkoj najavljuju zatvaranja zbog enormnih troškova (najveća pivovara u Frankfurtu), u Italiji strah zbog prekida opskrbe industrije plinom, ako se ništa ne riješi do kraja godine zatvara se 80% tvornica u Sassoulu - Modena, samo da kažem slava Imperijalistima
Ma kakva zima. Odem usiječem drva i to je to.
Ipak vi pripremite sulunare i drva ;)
Pa misli Putin da se može igrati sa mnogo pametnijim i organizovanijim ljudima. Stockholm se grije sa već upotrebljenom vodom i pregrijanim kompjuterima, halo
To mu dođe kao dozvoljeni limit po tekućem računu, potroši se rekordno, a kasnije...
na koliko stepeni ??? i koliko puta na minut tusiranja?
Gledam sinoc na YT Nijemca koji ima tekstilnu fabriku i 700 zaposlenih. Prije krize je gas plaćao 100 000€ mjesečno, troškovi za gas su u jednom trenutku dostigli 1,2mil mjesečno da bi pali na 900 000 € mjesečno. Finansira to iz rezervi ali dugoročno tako neće ići.
Bosanci, otvorite oci. EU je u proslom ratu navijala da se Muslimani iztrijebe iz BiH. Sada navijaju za Dodika i dopustili mu da radi sta oce a sa druge strane nas tjeraju da uvedemo Sankcije Rusiji. Prvo uklonite Dodika i ispravite gresku Daytona dok budete zapovijedali 🖕