Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne želim da budem hejter, ali sve do sad što je urađeno da može digitalno, da može online samo znači više posla i hodanja od šaltera do šaltera. Primjer : može digitalno ali dostavite nam papir. Može digitalno ali trebam ja to svakako u kompijuter unjeti pa donesi mi papir. I naravno ona čuvena : ništa to digitalno mi ne priznajemo jer nema pečat
Na žalost, trebaće vremena da ovo zaživi, jer sve institucije još uvijek nisu digitalno uvezane. Primjerice, kod zamjene dokumenata 'veza' sa ZK uredom nekad radi, a nekad ne. Sabur.
Ni blizu istine, 2023 sam pokrenuo osnivanje d.o.o. i ulazak u PDV dobrovoljno. 5 mjeseci je trajala agonija, sve mogu dokazati
Advokat ili agencija koja je specilzovana za to treba da radi takav posao u ime tebe i da sve bude gotovo max do 15dana.
Isto iskustvo, 50 šaltera.
Suplja vjerujte. Registracija firme je toboze online ali moras otici kod advokata, notara ili u opcinu ovjeriti pa onda sjesti za komp...skenirati, popunjavati 2-3 sata registraciju, pa ti kazu da te papire opet doneses na sud. UZAS..jos gore nego sto je bilo.
Bilo bih i pomalo civilizovano nama zemljanima objasniti kako registrovati firmu. Kako se taj proces precizno desava. U bivsoj jugoslaviji su inace svi ti postupci bili sakriveni i u vecini procesa kod nas GRADJANI UVIJEK STREPE. Zasto kriti od SVOG NARODA i maltretirati narod donosenjem zakona sa dosta nepoznatih variabli tako stvarajuci sumnju u buducim biznismenima, unistavajuci motivaciju i zelju jer su DRZAVNI PROCESI nesigurni i korumpirani.
Ako ima sta gore od salterusa
Sve je to super ako će na tim pozicijama biti obučen i pošten kadar kojem je u cilju pomoći i uraditi sve da neko ko želi otvoriti firmu uspije. Rekao bih i da treba omogućiti ljudima sa idejama i vizijom da otvore firme uz minimalne troškove. Stanje bi se popravilo. Ako ne ide, ljudi bi sami zatvorili.
kako god ispalo uzet ce se pare od Vlade Švicarske
Vala brate i bio je red. Dok sam prijavio obrt, trebalo mi je 2 mjeseca. Ne znam ni sam koliko ovjerenih kopija licne cipsa i jos kojekakvih gluposti. Da ne pricamo, da se mora za isti iz manjeg grada putovati u sjediste kantona, moj slucaj Tuzla. Znaci razvlačenje pameti.
Bravo, 3 dana da otvoris, 5 godina da zatvoris. Cuvajte se otvaranja firme, ta igra kosta jako puno novaca, a radnika nema.
kad ce opet oni inkubatori sa jeftinim najmom prostora???
majke ti kakvi ovo celavi tipovi stalno iskacu kroz tekst?
Samo što vam treba elektronski potpis. A gotovo sve papire moraš donijeti. Skeniran dokument nije elektronski document. Sve polovično.
I taj sistem održava privatna firma naravno, ništa sudovi nemaju sa njima,niti ovi sa sudom,niti jedni poznaju pdovanje jednih niti ovo poslovanje ovih drugih,e ovako kako sam napisao tako je zamršeno, i naravno komunikacija mailom,isključivo, stan primjer, općine samo iz bih imaju,a šta ako je strani osnivač koji nema adresu u bih, a to je sa zvjezdicom obavezan podatak,isprintaj pa.krizaj olovkom je odgovor,ovo vam piše advokat iz prve ruke
Šta će onda šalteruše raditi,Ko će lupati štembiljima po cijeli dan? Fali ti jedan papir))))) Za šta ti ovo treba)))))))))))))))
Lakše je više uhljebiti na šalterima nego u data centru.