Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Manite se vise agendaskih clanaka. BiH ima rezerve uglja za 250 godina i kakve mi imamo veze sa GB ? Druge zemlje koje imaju uglja vracaju termoelektrane. Zasto bi mi placali USA i GB racune ?
Naš najprofitabilniji izvoz je struja, EU je usvojila uredbu kojom će se plaćati porez na uvoz el. energije u EU a koja je proizvedena iz uglja. Ukratko: struja iz uglja će biti preskupa, i nećemo je moći prodavati.
a sta da mi radimo s tolikom strujom, proizvedenom od uglja, ako je ne mozemo prodati!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Grade 12 nuklearki al su se preračunali jer će koštati duplo od predviđenog !
I sad ce uvoziti jeftinu iz švedske
Kupiće naši tu zastarjelu tehniku?
Brzo će ona u sistem kad nestane struje
Kupiti kotao za dijelova.....
Upravo je ovo razlog o tkz. "zelenoj energiji" jer je Britanija ostala na maloj rezervi uglja. Dok BiH ima zalihe uglja u milijardama, samo sto nas ovi kao Britanija ucjenjuju da nam uzmu nase resurse koje imamo. U sustini tako velike drzave i zive, na racun manjih drzava i njihovih resursa
Sve je ok dok ostali nacini proizvodnje mogu zadovoljiti potrebe trzista da ne dolazi do poskupljenja struje a time i svega ostalog.
Koliko uvoze i koliko plaćaju KWh?
HOĆEMO BLOK 7
Neeeeee! :(
Divno, u isto vrijeme Kina se hvali da je otvorila 47 novih ugljenara samo prošle godine! Pa dok naivni Europljani sa jedne strane spašavaju svijet sa druge strane se to uvelike nadoknađuje!
Biće na kraju "krivci" migranti za njihove pogrešne odluke po pitanju energetske transformacije
kako je kod nas fino u Tuzli se kopa, u tuzli se lozi a racuni se prave u Sarajevu gdje porezi ostaju .
kako vi Tuzlaci jednostavno ne možete da prihvatite da Sarajevo pravi više para od Tuzle i to za puno. Bilo je svuda članaka baš o tome malo proguglaj.
Druže moj, u Tuzli se ništa ne kopa (kopaju, ali skoro ništa). Odavno se ugalj kupuje iz Ugljevika i Banovića.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)