Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za 30 godina pored hiljada skolovanih pravnika ni zakone nismo napravili nego prepisali....
Jedva donesu neki zakon i nakon nekoliko mjeseci skontaju da ne valja.Nema međunarodnog pravnog spora koji nisu izgubili. Ali vode glavnu riječ svugdje i parazitiraju na ovom narodu. To su naši pravnici.Samo kad se sjetim da je i Alija bio pravnik. A Seki završio diplomu. Oni uglavnom imaju problem za svako rješenje.
Prvo ukinite plaćanje akontacije na dobit firme znači plaćanje pdv-a unaprijed za narednu godinu a ne znamo hoćemo li biti živi hoćemo li raditi i koliko ćemo raditi, uglavnom PDV se mora platiti unapred kao akontacija za narednu godinu, fuj fujeva...
Fikret Hodzic likes this
Taj zakon nije ni važio u socijalizmu tek sad je dobio na težini
Ovdje se nijedan zakon ionako ne postuje. Ne znam zasto gubiti vrijeme na njega. Prvo reforma pravne drzave, pa onda sve ostalo. Prvo sapun, pa onda parfem.
Imqm svoju privatnu firmu i ne mogu da trošim svoje pare onako kako ja hoću. Kada to pokušam da objasnim poslovnim partnerima iz inostranstva oni to ne razumiju.
Da Niksic i Nenadic, nemaju pojma kako razmisljaju strani investitori je primjer Norveske, koja je jedna od najbogatijih zemalja, ali su 2021.g. su nekako skrpili Vladu od dvije partije i koji imaju ispod 50% glasova u Parlamentu. Poceli uvoditi poreze i prekomjerna budjetska potrosnja. Strani investitori, a posebno domaci, bjeze od Norveske i norvesku kruna dozivjela kolaps.
Dobro zapažanje. zatreba mijenjati jer nema smisla i čini BIH nekonkurentnom.
Green Damir misli da se izvuce pa ga kao zanimaju privrednici.
Ovu su prave teme koje su nam bitne.
Još će im trebato 50g da je izmjene evo proslo od rata vec koliko?
Sto se politicari tjese da ce doci strani investitori, ako se zakoni prilagodjavaju da privatnici mogu raditi sta hoce i nece biti kaznjeni. Drzava pred raspadom i politicarima kakve imamo, ne privlaci uopste investitore, a neka vide politicari koliko su oni ogrizli u korupciji i koliko se za njih mora izvajati BDP za njihovo predimenzionirano bitisanje i za koji k.r.c primaju plate.
Niko pametan ne moze naci sta je negativno sa pojmom protivprano stecena korist. Nema nikakve razlike izmedju drustenog i privatnog vlasnistva u kapitalizmu i dionicarskim drustvima. Strani kapital ne dolazi jer je drzava pred raspadom, a i placati akontaciju na predvidjenu dobit i PDV i nikada neces dobiti stranog investitora.
Po Zakonu je protivpravno stečeno ako ja iz svoje privatne firme izvadim pare i stavim sebi u džep. NEMA LOGIKE!
U privatnoj firmi vlasnik može zloupotrijebiti položaj izvlačenjem novca od pravnog lica u vlastiti džep čime ugrožava sve vjerovnike te firme. Nije slučajno pravno lice nazvano tako jer sam vlasnik ili direktor može narušiti integritet tog lica ukoliko mu se dopusti samovolja. Koliko su puta radnici ostali bez ičega jer pravno lice propadne aktivacijom stečaja i sl. a upravljački vrh firme nikad ne bude oštećen. Kakva crna Jugoslavija.
Gdje su kontrolni mehanizmi kompanije?
Ih kada bi vi radili samo na ovakvim korisnim stvarima koja bi to bila ljepota. Ali dzaba kad je lopovluk i huskanje jace