KFC poziva radnike McDonald'sa koji su ostali bez posla: Postanite dio našeg kolektiva
Iako je mnoge rastužila činjenica da u našoj zemlji više neće imati priliku jesti u ovom restoranu, daleko veća zabrinutost zavladala je zbog zaposlenika restorana, njih blizu 150, koji su ostali bez radnog mjesta, što nije nimalo jednostavna okolnost u današnjici.
Ipak, kako portal Klix.ba saznaje, čini se da će oni uskoro dobiti priliku za novi početak, i to u djelatnosti u kojoj već imaju iskustva.
Rješenje stiže iz Kentucky Fried Chickena (KFC) koji je prošle godine otvorio svoj prvi restoran u BiH. Kako je i sam u fazi širenja poslovanja, pa samim tim i svog kolektiva, pozvali su sve radnike s ovakvom vrstom iskustva, da se, shodno planu otvaranja, prijave na njihov oglas za posao.
Naime, drugi najveći svjetski lanac restorana brze hrane KFC je prvi restoran u BiH otvorio u augustu prošle godine, a drugi u decembru. Oba objekta se nalaze u Sarajevu, a kompanija TASTRA Sarajevo kao ekskluzivni nosilac ove franšize za našu zemlju potvrdila nam je da ove godine nastavljaju širenje KFC-a i u ostalim bh. gradovima.
Upravo zato, KFC kontinuirano radi na širenju svog tima, pružajući priliku svima koji to žele da tokom narednih mjeseci, uključujući potrebnu obuku, postanu dio njega.
Prijave za posao zainteresovani mogu slati na mail [email protected]
Istovremeno, dobro je znati i da je sam KFC drive-thru restoran u Sarajevu od velikog značaja za bh. tržište rada, jer je u objektu zaposleno blizu 50 ljudi koji su uspješno prošli procese treninga, obuke i kvalitetnog uvođenja u samostalni rad.
Impresivno je i to da će upravo KFC u ovom dijelu Evrope postati i centar za obuku, gdje će, osim iz naše, i franšizeri iz drugih zemalja slati svoje ljude kako bi stekli potrebno znanje i vještine u ovom poslu.
Na ovaj način KFC je pokrenuo implementiranje inovacija koje se već odavno primjenjuju na Zapadu, a ujedno stvorio i odličnu priliku za edukaciju svih onih koji žele biti dio njihovog kolektiva.
Prema podacima iz 2019. godine, KFC ima svoje restorane na više od 22 hiljade lokacija u 150 zemalja svijeta, a dnevno usluži preko deset miliona gostiju u svojim restoranima.