Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glupost plati radnice duplo nedeljom i rijesio si problem ovo cista papazijanija i hravti u hrvatskoj kukaju na ovu zabranu kazu benzinske pumpe pocele prodavati od hljeba pa nadalje
Necete vi budzetlije imati gdje izaci nedeljom
U Mostaru sve funkcionise normalno.Odes subotom i kupis sta ti treba.Zena ,djecu pod ruku i na izlet nedjeljom.Restorani rade duplo bolje otkako je nedjelja neradna.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
obična karina od zakona...
Ako ce vec donijeti odluku po meni ne treba biti izuzetaka. Sta je dobio time ako dozvole da rade npr dragstori. To su lokalni granapi i piljare u principu znaci radnici u trgovini kao i ona radnica npr u Bingu. Kad radis radi do kraja ili nemoj nikako inace zakon nema smisla. Samo kazem a generalno me zaboli sta ce biti na kraju.
Cime se vi bavite...klauni.
dosadni ste
Ako se, kako kazu, slazu i radnici i poslodavci da nedjelja bude neradna, ne znam onda cemu ovolika rasprava i polemika. Hoše prodavnice vec odavno ne rade nedjeljom, nisu cekali da ovi nehljebari usvoje neke tamo zakone. Ili radi ili nemoj, odluka na nivou trgovackih radnji.
bingo vec poslo zahtjev
5 radnih dana, 40 sati sedmicno. Nije svakome vazna nedjelja. Uvedite normalne uslove za sve, a dani kad ce ko raditi zavisi od branse u kojoj radi.
Znaci ako si dobar sa lokalnom vlasti, ako podmazes gdje treba, moze i nedjelja radna.
neradna nedelja se nemoze platiti petorostruko da se placa pitajte uglavmom radnice koje su zeljna djece porodice i zajedno provedenog vremena , vecina njih bi platile da nerade
Niko ne dovodi u pitanje potrebu da se zakonom zagarantuju slobodni dani. Problem je sto se potpuno upropastava jedan cijeli dan u sedmici. Ako je nekima sveta, drugima nije. Nismo mrtvi nedjeljom.
Ovi i kad urade nesto, rijese jedan problem naprave 10 novih
samo ispostovati zakon o radu 40 radnih sati. ako neko zeli da mu radnja bude otvorena subotu i nedelju, neka prijavi radnike na pola radnog vremena i neka radi 8h dnevno prodavnica...
Oni ne rade ni sat dnevno, a određuju koliko drugi treba da rade...
Oni su vlast pst kmet u
Nek vi berete lisce i plodove sa te grane m... vj
Zbog toga što "neće da sijeku granu na kojoj sjede" već godinama obećavaju smanjenje obaveza na plate, mjera koja bi omogućila poslodavcima da povećaju iste. Umjesto toga donose zakon koji su izlobirali veliki trgovački lanci samo iz razloga što im nedostaje radnika. Umjesto da se osigura da se svaki prekovremeni sat plaća duplo kao i rad nedjeljom i praznicima te da se kršenje ovih pravila kažnjava drakonskim kaznama oni donose zakon koji radnicima neće donijeti ništa.
Ko ce sad nas sda uhljebe da usluzuje nedeljom. Samo mi sda uhljebi imamo pravo na slobodan vikend a ostali imaju da rade vikendom i da nas sda uhljebe usluzuju
Kad vidim ovog Hasecica,nazadujem(zakljucavamo cijene),koja podvala.
Od desetine gorucih problema u svakoj sferi zivota oni donose zakon o neradnoj Nedelji! Kao da se to nije moglo urediti rigoroznom kontrolom uposlenika i poslodavaca pa ko voli nek izvoli.