Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naivnim ljudima u turbulentnim vremenima izgleda nije jasno da je neovisnost kako tvoje drzave, tako i tvog domacinstva jedina opcija. Uvedi alternativu plinu, i ne budi rob nicije politike i moci, posebno ako ona sluzi zlonamjrnom susjedu kao pregovaracka moc
Slazem se. Odoh sebi uzeti Alfin smederevac, iz Srbije i odoh usjeci sebi malo drveta iz R. Sumske, da se rijesim plina.
Iran je drugi u svijetu po zalihama prirodnog plina. Iranski plin preko Turske i mirna Evropa, ali da Evropa odlučuje sama o sebi.
Ne da Amerika i Izrael da se Iranski plin kupuje. Evropa mora da radi ono što Ameri kažu.
Evo ponovo su poceli , presvidjanje apokalipse, smrzavanje itd. Koga briga za tvoj plin, naci ce se drugi igrac. Rusi se za slamcice hvataju, rusofili na aparatima
sto klipan ne kaze da u eu izvozi samo 10% plina (i to onim k sovjetskim drzavama)
Ma koga ti više ucjenjujes sa tim vašim plinom
Tu priču slušamo već tri godine.
Bori se protiv zapada a upozorava ih na cijenu plina? Kao da vam se smanjio dotok novca
O čemu ovaj priča?! Znamo, znamo, krepaćemo od zime. Pa, vaš plin više niko neće, taman da je džaba. Gazprom nema ni za spajalice, a on bi da ucjenjuje. Aj ćao
Sad ces imati situaciju kao neki dan sa plinom za BiH kad iz i Sarajeva pokusavaju plinom manipulisati i u poslovnom i politickom smislu.. Ucjenjuje te protokom i tranzitom energenata to isto radi Ukrajina trenutno..ruse kompletnu privredu Europe i ostatak svijeta,taj plin je izgradio EU i ostatak..
Ahmat sila, Rusija sila!!
Da si živ Putko, u Europi se svatko ko misli o sebi već snašao za drugog dobavljača...
Ko ke ovaj tip? Europa vise nije ovisna o Rusima!
Rusija zaradila od Evrope preko 300 milijsrdi u zadnje dvije godine samo na plinu. Infirmisi se. A sve satro sankcije.
Zaso Ukrajine ne bi zatvorila plin kada nama nasi sumljaci zatvore plin u miru.
Opet cemo se smrznuti kao prosle zime ccc.
Nevezano za to,kod nas ce svakako u oktobru poskupit,jer nijedan oktobar nije doso,a da nas,Elek,Energipetrol i S.gas,ne obraduju svojom svadjom i neznanjem,normalno na kraju puca po dzepu.
Ko je Kijev pa da ucjenjuje pola evrope. Da im nije evrope pali bi ko Berlin 45e. Ne napadam Ukrajinu niti branim Rusiju. Nije moj rat i ne interesuju me ni jedni ni drugi. Ja hocu da imam plin i da se grijem. Bio sam gladan i bilo mi je zima u ratu i ne zelim da mi vise ikada bude zima. Ovima sto govore zavrni ja bih volio vama zavrnuti jedno 7 dana samo da vidite kako je to "lijepo".
Nije pola eVrope vec 5%. Lijepo ti pise da iz Rusije dolazi 15 od 295 bcm sto je 5% tako da ti izmisljas ovdje nesto sto ne postoji u stvarnosti.
Srećo, nećeš se smrznuti. Nemoj da te strašne čike iz moskovije plaše. Oni mnogo lažu, znaš