Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Više nema nikakve potražnje za ogrijevom, ali ništa bolja situacija nije ni sa peletom. Njegova cijena je iznosila 500 eura, a sada iznosi 350 KM. Možete ga svugdje naći, ima ga i na lagerima." Jel to opet treba pelet biti 500e da biste vi bili zadovoljni?
U Bosni su najskuplja drva,voda i struja...mi smo sebi najveći dušmani.
ne znam sta prigovaras? da je i tebi nesto skocila cijena sto imas u kuci, sigurno bi bio sretan a drugi bi bili nezadovoljni. Svak dobije svojih 5 minuta..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nekome je smanjen izvoz drveta neuspjeh, a pametnim ljudima nije. Nikada BiH nije ni trebala izvoziti drvo, nego isključivo preradjevinr od drveta sa velikom dodanom vrijednošću. Zbog politike izvoza drveta i sirovina su nam propali Konjuh i Krivaja 30.000 radnih mjesta.... Zato klix novinarcici bi trebali da vide dalje od svog nosa.
Sarajevo Šumama be treba veca kriza od njihovog direktora Samira Omerovica ako ostane tu jos godinu, dvije imamo nesto gore i vecu dubiozu od GRASa inace jedan u nizu od strucnjaka kadrova NiP-a
Ma vala i nakrali su se ovi drvopreradjivaci
Kako onda ne oborite cijenu ogrijeva za domacinstva i sad metar drva 150 KM
To sto vi izvezete i zaradite nema nikakvu vrijednost koliko sume unistite koja se ne moze za 100 godina obnovit, tako da je bolje da nemamo drvnu industriju, barem ovakvu kakva je sad. Spasimo nase sume od nekontrolisane sjece.
Dodatni problem su sumarije cije upravne zgrade su su pretrpane stranackim kadrovima sa visokim placama, dok ljude u sumi placaju malo ili nikako kao i kooperante koje placaju premalo. Roba postaje loseg kvaliteta i skupa. Radna snaga takodjer postaje nekonkurentna jer ima laksih a jednako placenih poslova.
Slijedi još gore otrežnjenje mnogima koji ne prate stvarnu ekonomsku krizu na Zapadu: iza još malo lažnig sjaja dnevno samo u Njemačkoj prijavi stečaj preko 100 malih i srednjih preduzeća, paralelno se velike fabrike sele u SAD zbog jeftinije struje i lakših propisa, ljudi ostaju masovno bez posla itd. i kome je još tamo do bilo kojeg proizvoda od drveta?!
Ne mogu zaokružiti svoj državni budžet tj. fali im par stotina milijardi eura, već polako predlažu da se ušteđevina građana koristi kao zaštita banaka od bankrota, građevonarstvo stalo, ljudima nametnuli obaveze oko privatnih kuća u desetinama hiljada eura zbog tobožnjih klimatskih promjena, a naši se čude kako im tamo niko ne kupuje drveni namještaj?! Baš su odvojeni od realnosti, kao i većina, nažalosr
uslisile se kletve potrosaca peleta kad ste dizali cijene u nebesa...ako, i treba...
Sve ti je jasno kad u federaciji ne postoji zakon o šumama već 15 god. nego upravljaju kantoni,gdje se vrata kriminala otvaraju širom
Kako niko da istraži tajkune današnjice,treba istražiti šta sve posjeduje taj Vildan direktor šuma SBK, kako niču viletine,dok radnik ima pišljivih 7-8 stoja mjesečno.
Po kometarima sam piso da ce mo unistiti drvnu industriju sa uvedenim zakonima dok je korona bila. Sad kad jedno 20% njih zatvori i propadne ce nam peleti opet skociti preko 500 Euro. Potraznja ce biti puno veca od ponude.
Ne znam jel vas stid pa cijelu drvnu industriju vezati za trupce i ogrijevno drvo??? Sto ne proizvodite poluproizvode, ili finalne proizvode, pa ce biti potraznje i dodane vrijednosti, nego vam sva ideja u kradji sume???
Najbolje da nas Hrvatska sebi usvoji ^^
Ljeti niko ne loži zbog vrućina, morate sačekati decembar pa onda dići cijene.
Ogolili citavu Bosnu sjecom,ludaci.Svedska sa milionima hektara sume,uvozi i ne tamani svoje prirodno bogatstvo.