Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U rudnicima se samo krade, 70% rudara krade, uprava krade, država krade, prevoznici uglja kraju, ljudi koji žive u blizini kradu. Svi kradu. Živim blizu, vidim, znam.
Kako je drzavna firma mogla isplacivati plate, a da ne uplacuju obaveze za Pio? Mogu li to tako privatne firme?
Kad su rudnike pripojili Elektopribredi BiH, rekli su da to rade da bi sanirali postojeće GUBITKE svih rudnika, smanjili broj ZAPOSLENIH UHLJEBA, i povečali PRODUKTIVNOST !!! I šta je se DESILO !!! NIŠTA, i dalje su GUBITAŠI, i dalje imaju UHLJEBE i nisu povećali PRODUKTIVNOST !!! Ko je ODGOVORAN za 17 mil KM utrošenih novaca PORESKIH OBVEZNIKA !!!
Ko je otišao u zatvor zbog kriminala u rudnicima? To je najveća pljačka u državi teška nekoliko milijardi eura za 20 godina. I opet poreski obaveznici da plaćaju nečini nerad.
Ovako postepeno rjesavati probleme rudara, a najveca je greska bila spajanje rudnika (gubitasa) sa zdravom kompanijom (EP) cime se nesposobnost menadzmenta rudnika peglala sredstvima EP-e
Sda uprava godinama uzimala novac umjesto da uplacuje staz. A rudari cijelo vrijeme sutili na sve to
pa sacekajte dajte i meni uvezite staz nemam veze sa rudnikom ali mi tereba staz uvezan. kome da se javim? Njiva? ili?
jah trebaju mi i doprinosi Njiva? javi se.
Doslo vrijeme da narod i privrednici svojim novcem od poreza salju rudare u penziju.Sad ce premijer izaci i reci uspjeli smo odobriti i uplatiti 17 mil.KM za rudare.Pitanje ciji novac.
Zatvaraj i gotovo.
Od naših poreza i nameta na naplatu dosadašnji: 1. Izostanak uplacivanja decenijama PIO rudarima; 2.Rudnički tenderi i milioni skršeni i pronevjereni; 3. Nesposoban menadžment rudnika (upravni i nadozrni, direktori); 4.Neefektivnost rudara i zloupotreba bolovanja; 5.Visoke plaće EP u odnosu na standard; 6. Višak uhljeba u EP i administraciji rudnika. 7. Izvlačenje para za stranke
Svete krave
Rijesiti radnike i lagano zatvarati ruudnike jer taj posao nece niko da radi
A sredstva ne daje vlada i njiva već JP Elektroprivreda BiH, od koje je njiva napravio gubitaša za godinu dana... gubitak elektroprivrede 400mil...
sta kaze ministar obaveza uplata je bila obaveza Uprava rudnika a posto nisu to uradila je Vlada.Pa obaveza je vlade da podnese krivicne prijave protiv uprava ali to ne radi nego se razbacuje nasim parama.
Kako ja skonta, ovima što su napustili rudnike a iste tužili uplaćen staž...a ovi koji i dalje rade njonjo