Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedva cekam da je vidim zavrsenu, dodatno ce uljepsati grad i malo odvuci paznju od silnih rupa u fasadama koje ni 40 godina kasnije nismo u stanju zakrpiti..
Ne seri.
pa ovo haj sto govori za uljepsavanje grada, pff ne znam da li bi se slozio, ali ovo za fasade je istina...od rata se par fasada obnovilo i to je to, to je sramota nasih nadleznih SDA, pa sada ovi novi neki, ali je cinjenica da nisu renovirali grad...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka se radi ljudi, glavni smo grad...Treba da se to osjeti i vidi..
Bravo za bivsu vlast. I treba da se gradi jos vise ipak je ovo glavni grad.
Glavni gradovi u Evropi se bore da ljude privuku parkovima, sportskim terenima i dječijim igralištima. Ali rođene Sarajlije, ta mitska stvorenja, misle da je neboder dokaz prosperiteta. O tempora, o mores...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Klix možete li objaviti JAVNO koje su fakultete završili ovi invenstitori ?? Slučajno, ako napišete da su završili za pekare i inventare blokirat ćemo vas svii Istražitee valjda su Inženjeri građevine, arhitekture, mašinstva, fizike, ...
sve se privaljuje staroj vlasti
Ajnadzic SDA dao dozvolu
Nego Mandiću ti si dobio izbore boreći se protiv tih objekata, a sada daješ dozvole! Za tebe ne treba glasati jer si nesposoban!
Kako ne postoji osnov?! Znaci svaki ugovor, kojeg potpise neki nacelnik je validan, bez obzira da li je zakonit, moralan, da li ima saglasnost lokalne zajednice, ili sta vec?! FIno vi to precesljajte, moze se to uvijek osporiti, a nek tuzi proslu vlast, koja mu je dala dozvolu koja je protuzakonita!!!
Koji primitivizam.... samo gradi, samo nam daj još betona!!! 🤯🤬🤬🤬
Niste u stanju postojeće parkove redovno kositi i održavati, prati i čistiti ulice od raznog dreka, suzbijati gradnju stambenih objekata pod sumnjivim okolnostima novcem kriminala i korupcije, a ovakav jedan projekat osporavate. Trebalo je poslije rata udarati po ušima i po dzepu sve one koji su kuće na kućama gradili pa im danas i kanalizacija poslije kiše dođe do pred vrata. Sarajevo i planska gradnja....ma daj molim te. Toga nema na Balkanu.
Naravno da nema samo nek se gradi
Glupani upropsatili projekat Centralne banke u onom ruglu od parka 🤦🏻‍♂️
Urbanistička ne može biti validna niti produžena 4 godine, nema teorije, maksimalno može se produžiti do 2 godine. Al eto, nekako se i to smutilo pa da važi.
Napokon da se nesto konkretno gradi. SCC bio ima deset godina i onda su gradu na dusu sjele kojekakve "grupe zabrinutih gradjana" koje su uspjele sve blokirati. Bore se ze zelenilo*, a njihovi parkovi na MD kao Hirosima 1947.
Da ne valja ne bi pravili u Tokiju, New Yorku, Londonu, Parizu....samo neka je po propisima. Za ostalo imamo prekrasan stari grad pa neka se tamo turisti selfiraju. Imaju pored čega. Požele prirodu imaju vrelo Bosne, Trebević, Bjelašnicu, Jahorinu....sve blizu. Da je Tito tako razmišljao još bi bundave i kukuruz sadili između Pofalića i Ilidže i čuvali zelene površine.
Ruglo
Ruglo
joj moji FGrovci sta vam Mandic radi ima da pocrkate od smoga
Nedžad Ajnadžić iz trojke? Mislio sam da je SDA!