Zbog zaštite zdravlja
653

Otkazan ovogodišnji Sajam privrede u Tešnju

M. P.
Sajam je trebao biti održan od 23. do 26. septembra
Sajam je trebao biti održan od 23. do 26. septembra
Iako su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj najavljivali da će 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj biti održan u periodu od 23. do 26. septembra ove godine, Upravni odbor Udruženja donio je odluku o njegovom otkazivanju.

Pod pretpostavkom da će epidemiološka situacija biti povoljna, u proteklom periodu vršene su pripreme na ovom projektu i, kako je rečeno iz ovog udruženja, uložen je veliki napor.

"Sve operativne aktivnosti dovedene su u završnu fazu sa stepenom realizacije preko 80 posto, uz neizostavne troškove implementacije sajamskog projekta. Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora, uz intenzivirane razgovore i konsultacije sa institucijama odgovornim za definisanje epidemioloških mjera, uprkos završnoj organizacijskoj fazi, prioritet je stavljen na sigurnost i zdravlje svih učesnika sajma i zaključili smo da, kako se situacija po pitanju povećanja broja zaraženih usložnjava, zdravlje naših građana, izlagača i uposlenika može biti ugroženo. Zbog navedenog, smatramo najprimjerenijim da se ovogodišnji Sajam privrede odgodi za vrijeme kada ćemo svi zajedno moći posjetiti najbolji i najznačajniji sajam u BiH, a nadamo se da će to biti naredne godine", kazali su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj.