Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1. Direktor, jedva skoku zavrsio 2. Politicki postavljen 3. Nakon 1 i 2 ne treba 3
Aerodrom je imao ogroman potencijal. Samo što podobni veze nemaju o upravljanju. Ne do bog imati viziju i investirati u razvoj. Šišaj to. Radi i ovako. I eto ponora. Puno priče, vrlo malo rada. Sada spašavaju samo svoje pozicije.
Pa ko je vodio aerodrom do tada? Isti covjek kada je bilo i uspona i padova. Znam da boli sto nije trojkas.
Pocetak kraja je bio susret Orbana i Dodika . Preusmjer linije Tuzla zap Europa , otvaranje linije B Luka zap Europa . To je to politicko rjesenje , na stetu Federal zajednice .
kako opstaje aerodrom u Mostaru.
Jel' ko pročitao takst? Ukratko svi su jedva čekali da aerodrom legne a pri tom je najviše pomogla uprava.
Muci me Dzevad...
Vise putnika preveze skolski autobus od kuce do skole i bazad, od broja putnika koji se preveze sa Mistarskoga awrodroma ali eto MAT jd na udaru, krizi i pred gasenjem je
Znaci Lumiwing sa dva aviona u floti je mogao dobiti subvenciju, a Ryanair se zakidao za svaku mogucu marku. Od svih problema na aerodromu, genijalci su prvo napravili atrij sa shopovima i kafic pa se tek onda odlucili prosirivati gate i prilaze.
Belin kaput Dubrave Kaput sta reci kad se nesposobni uhljebi neceg dotaknu.
Piši propalo, ćao uhljebi što naplaćuju 2KM takse nizašto, parking koji to nije, wc koji to nije, bus transfer kojeg nema, pristupni put sa pješačkim stazama kojeg nema, uređaji za slijetanje po magli kojih nema,..
Ne naplacuju.
Taxe se ne naplaćuju već nekih par mjeseci,mislim da je nekad poslije Nove godine ukinuta taxa.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mora se ukrasti prvo, pa tek onda vidjeti hoće li biti ikakvog Hajra od toga /koristi.. Uvoditi takse da plaćaš što si na aerodromu. To je čista pljačka. A i uvesti red i disciplinu na Aerodromu, da kad odlaziš, da ne mora ti čitavo selo, ili ulica ući da te isprati..
Tuzlanski Kanton nema saobraćajnu infrastrukturu za jedan međunarodni aerodrom. Radijus Osijek, Šabac, Sarajevo mora biti povezan brzim cestama i dobrim javnim prijevozom. Drugačije ne može opstati.
Budimo realni, gdje pametne glave vide potencijalne kupce koji zele letiti za Tuzlu? To ce biti rupa bez dna u koju ce se bacati pare, isto kao i aerodrom u Mostaru kojeg Hercegovci drze u silu boga. Sve, osim Sarajeva, aerodrome zaboravi jer je to bacanje para od kredita koji se moraju vracati.
Da postoji autoput do Sarajeva imalo bi smisla, ovako izolovan i zapostavljen od Federalne vlasti TK treba da funkcionise iskljucivo oslonjen na sebe, a aerodrom se mora spasiti.
Sva dijaspora, pa cak i Hrvatska i Srbija. Godinu pred krizu, Tuzlanski aerodrom je imao vise putnika nego Ljubljana. Ne stoji ti prica.
Najbolje vam je da kupite avion, kad ste već napravili aerodrom. Ako nemate avion koji vrag imate aerodrom?
Pitanje za Tro(bo)jkase: Sto ovaj aerodrom ne date pod koncesiju svojim gazdama? Aerodrom Sarajevo posluje pozitivno. Evo nek nam vase gazde ovaj poprave...
Aerodrom se ne može dati pod koncesiju jer je Vojna imovina,a po Zakonu o nemogućnosti prodaje Vojne imovine,nije moguće dati pod koncesiju. Pravno nije moguće,ali bespravno kao što to radi Dodik u slučaju Jahorine,jeste moguće.
Evo pitanje. Zašto mi nemamo našu aviokompaniju?? Svi se sjećamo mandata Nikšića kada je naša aviokompanija BH Airlines spala sa 4 aviona na 1. Ko ne vjeruje nek provjeri. Lažem možda ja, ne lažu fakti
Evo odgovora. Zasuci rukave i pokreni aviokompaniju. Ili mozda mislis da neko drugi uradi tako nesto riskantno, dok ti sjedis skrstenih ruku?