Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Digitalni nomadi su jako stetni za svako mjesto gdje dodju, odmah lokalno stanovnistvo gubi plateznu moc, cijene svega rastu, narocito kirija.
Garant i poste, svo vrijeme dok su tu hahahaha
Krivi su vlasnici koji iznajmljuju i prodaju. Kriva je vlast što ne kontroliše cijene. Krivi su oni što su doveli državu do toga da im ekonomija ovisi uglavnom od turizma. Ovo digitalni nomadi nisu. Oni su samo prihvatili šta im je ponuđeno. Da Portugalci nisu upropastili svoju državu ne bi im bilo ovako.
Imam osjećaj da će digitalni nomadi otići, a cijene će i dalje rasti. Portugal nije bez razloga uvijek u donjem dijelu ljestvice EU.
Digitalni nomadi u prevodu bogati iz Velike Britanije, Njemačke, SAD koji su pokupovali jeftine nekretnine i digli cijene u nebesa. Toliko, da ne možeš naći stan u Lisabonu ispod 1200 eura na mjesec.
Odbiti obrazovane ljude koji dodju u tvoju zemlju da žive i troše inostrani novac i plate na to sve 20% je van svake pameti. To je samo dokaz primitivne i siromašne sredine.
Oni koji misle da je povecavanje poreza rjesenje za "opstanak" drzave ili "ocuvanje mira" ili sta vec - o ekonomiji pojma nemaju.
a kod nas 10% porez bio nomad il ne bio
kakvi digitalni nomadi sve natjerati da posten posao rade
A tebi rad putem laptopa nije posten?? Vjerujes samo u rad lopatom i krampom??
Ovako su ljudi oduvijek bjezali od ratova
Digitalne nomade treba definitivno zabranit.
kaze lik koji nije zavrsio srednju skolu
Zarađujem više od cifre koja je potrebna za vizu u Portugalu. I kažem ti, trebaju ekstremnije mjere za protekcionizam stanovništva koje je tu.
naravno - podigli im nomadi cijene nekretnina i svega ostalog. Portugal je prekrasna zemlja samo dosta siromasna - prosjecna placa je oko 1.000 negdje kao Hrvatska.. zahvaljujuci desetinama hiljada digitalni nomada iz sjeverne europe koji imaju 5x vise place sve je poskupilo.. Lisbon je postao jedan od skupljih gradova za nekretnine.
Haman svuda su cijene nekretnina skocile duplo od 2018.godine.. lupas i ti i ovi sto se bune! Uz to nemate pojma o tome kako njihova prisutnost i potrosnja pozitivno uticu na ekonomiju i kretanje novca!
Prosječna plata u Portugalu 1380 EUR, Hrvatska 1411 EUR, Bosna 780 EUR. Gazija moj prije komentarisanja treba znati podatke, vrijedi i za autora teksta
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
naravno - podigli im nomadi cijene nekretnina i svega ostalog. Portugal je prekrasna zemlja samo dosta siromasna - prosjecna placa je oko 1.000 negdje kao Hrvatska.. zahvaljujuci desetinama hiljada digitalni nomada iz sjeverne europe koji imaju 5x vise place sve je poskupilo.. Lisbon je postao jedan od skupljih gradova za nekretnine.
Ne razumijem kakvi digitalni nomadi, jel to neko online čuvanje stoke ili šta?? Kako to može biti toliko plaćeno a oni što čuvaju stoku na pašnjacima ne mogu zaraditi ni približno toliko. Nek su ih protjerali, i ja bih da sam na njihovom mjestu
da to je online cuvanje stoke - ne treba ti vise pas, ti gledas na video stoku i deres se iz kuce i stapom ih udaris po ekranu kad se dobro ne ponasaju. i za to si placen vrlo dobro. i ti probaj
Prilika za BIH. Politicari, ne propustite je! Bar jednom u zivotu...