Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istocnu njemacku su rusi unazadili 30 godina, kad je pao berlinski zid u isticnoj njemackoj se proizvodili Trabant i Warburg, a u zapadnoj Mercedes, BMW, Audi, VW...
Kakav crni motor.Upumpavaju se pare na silu da se podigne BDP.Taj dio njemacke je mrtav ko je prolazio I radio tamo zna o cemu pricam
I vrijeme je dosta su ubirali od zapadne Njemačke.
Pa klixe zar nije Njemačka propala i u Bosni je tri puta bolje?
Je li to fakat tvoj zakljucak iz ovog clanka? Jesi li procitao dalje od naslova? Evo da ti prepricam, odgovor na pitranje iz naslova glasi: ne postaje. I da, Njemacka propada, to licno dozivljavam svakodnevno. Da je Bosna bolja, to niko ozbiljan nikad nije tvrdio, mada je u puno aspekata svakednevnice zivot u Sarajevu za ljude sa dobrom kvalifikacijom dosta ugodniji nego u Njemackoj.
Haha ma kakva Njemacka nekada bila dobra za zivot, sad plata 1800e a stan 1500e smijesno.
Stan nije 1500e da ga **beš. Stan od 70 m2 u Minhenu može toliko da košta, Kelnu, Berlinu itd. Ja živim u Melsungenu, jednom gradiću od 20.000 stanovnika i plaćam 80m2 sa svim računima 850 eur. Plata od 1800e je ništa, ali dvije plate od 1800e su itekako nešto. Rahatluk na poslu, plaćeno zabušavanje i d**anje jaja...neprocjenjivo.
Jeste, jer smo mi narod supak, nece niko nikome da pomogne, znam covjeka dosao, doveo zenu djecu, jedva kraj skrajem, familija citava tu 30 godina niko mu nije rekao da ima pravo zbog manih primanja da prima dotani doplatak na dvoje djece ukupno 500e, niko mu nije reko da ima pravo na socijalni stan (upola cijene se placa otprilike, a stanovi brutalni) plus ako nije dovoljno moze jos od drzave dobiti pomoc nekih 200-300 za stan. Sve mu ja rekao, ja koji nikad eura nisam uzeo od drzave.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gdje su hajmo reci istocne vrijednosti
mjesto gdje vlada afd ostavaruje se brzi ekonomski rast .zanimljivo
AFD ne vlada niti u jednoj od 16 njemačkih pokrajina. Za njih glasa sirotinja sitnog zuba. Ono što je GTRS u BiH, to je istočni dio u njemačkoj.