Svoje štandove imali su fočanski restorani, pizzerije, slastičarne, rafting klubovi, poljoprivredni proizvođači, udruženja pčelara, ribolovci, planinari, te gosti iz Višegrada, Rogatice i Bileće.
Načelnik Opštine Foča Radisav Mašić rekao je sinoć da ova manifestacija pokazuje bogatstvo srpskog naroda.
"Pokazujemo da je Foča opština u kojoj turizam ima šansu", istakao je Mašić.
Direktorica Turističke organizacije Ljeposava Đajić kaže da je gastro ponuda važan segment u ukupnoj turističkoj ponudi.
"Ako je gost zadovoljan hranom, pogotovo autentičnim jelima sa određenog područja, sigurno je da će i otići zadovoljan", navela je Đajić.
Na sajmu hrane prvi put su učestvovali mljekara "Pađeni" iz Bileće, mesara "Nerić" iz Rogatice, te Udruženje žena "Soko" iz Višegrada.
Nacionalni park "Sutjeska" predstavio je jela koja njihovi gosti najviše traže - gulaš od srne, pite, cicvaru, punjenu svinjetinu, rolovani gatački sir.
Na štandu Ribarskog restorana, osim velikog izbora jela od mesa i ribljih specijaliteta, posjetioci su mogli da probaju tradicionalne poslastice tufahije i žito sa šlagom.
"Nudimo drinsku ribu - ploticu, škobalja, lipljana i pastrmku. Za ribu je najvažnije da je svježa, a za ploticu i škobalja, koje imaju puno kostiju, treba biti majstor", kaže vlasnik Ribarskog resotrana Nešo Bodiroga.
U bogatoj ponudi Rafting kluba "Drina-Tara" izdavajaju se specijaliteti ispod sača - pite i meso sa povrćem.
Konoba "Zlatna dunja" privukla je posjetioce domaćim burekom sa mesom spremljenim ispod sača, lešo teletinom, domaćim ćevapima, mućkalicom uz domaće sireve, kajmak, pogaču i uštipke.
Pažnju posjetilaca privukla je i rakija "zdravica", od 37 vrsta ljekovitih trava.
"To je rakija jabukovača sa tinkturom od trava, koje se beru na Zelengori i na području Nacionalnog parka Sutjeska, a sve to je zaslađeno medom. Izuzetno je zdrava i pomaže kod svih oboljenja", uvjerava Bojan Matović.
Fočanski planinari i ove godine su skuhali čuveni planinarski kotlić.