Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uvlačenje HDZ. Zapanjujuće kako su pali na pricu o radnicima i provode agendu hdz. Oduvijek je zakonski propisan slobodni dani sedmicno i nema nikakve potrebe da se zabranjuje rad ikome. Samo sprovesti zakon
I u EU ima sasvim malo broj država u kojim je zakonom zabranjen rad nedjeljom i praznicima u 90% država to nije zakonom zabranjeno ali je strogo zabranjeno raditi više sati od dozvoljenih mjesečno tako ako radite prekovremene sate u tom mjesecu imate slobodne dane.
Propisan jest slobodni dan a to ne znaci da se svi drze toga i da ih inspekcije kaznjavanju. Ako si sam svoj gazda pa hoces da radis svih 7 dana da bi vise zaradio, super. Ako si uposlen kod gazde koji te kamci svih 7 punim ces pozdraviti ovu odluku. Lako je pricati iz druge uloge. Postavi se malo u ovu zadnju
Idu na ruku poslodavcu. Pravit ce isti promet za sest radnih dana i nece placati duplu dnevnicu za nedelje. Ljudi ce subotom praviti dupli promet tako da sretno radnicima koji ce pasti s nogu za manje para
Ako u nekoj manjoj trgovini radi samo gazda ili još neko iz njegove porodice, zašto mu zabranjivati da radi koliko hoće. Čija on prava ugrožava?
Jeste mogli naci ruzniju sliku Gorazda?
Sedmično 40 sati da se poštuje nema potrebe za bilo čime. Ovdje kod nas su problem državne institucije koje su sebi uredile sve a za ostale ih nije briga. Država treba praznikom državnim staviti zabranu rada ali da taj dan država uplati kako svojim tako i privatnom sektoru. Nakon toga ne bi bilo privatnika koji bi radio za praznik. Ovdje država samo uzima a nista ne daje i to je ključ.
Svaka cast ko je god glasao za ovu uredbu u Gorazdu , taj jedan dan za vikend zasluzuju ti radnici trgovacki ! A ko je tuzio je s. mrad
Najveca pravara i glupost na svijetu Nedelja ne radna
Mene, kao muslimana, zanima kad cu dobiti neradni petak da mogu da idem na dzumu sa svojim prijateljima. Da li ce nedelja biti neradna ili radna mi je nebitno.
I ja sam musliman i odgovara mi neradna nedelja. Zivim u Evropi.
Kakve dječije zakone izmišljaju ovi iz nove vlasti. Pa nek radi ko kad hoće ali nek ne prelazi dozvoljeni rad sati mjesečno, evo ja npr više volim odmarati radnim danima a nedjeljom idem u kupovinu. Vi uvidite zabranu nedelljom a vlasnici im uzimaju dušu drugim danima po 12 sati. Ako radi oraznik ili nedelju treba da mu se plate duplo.
Cuj u vecino Evropskih zemalja se gleda kao porodican dan. Kakva budalastina. Pa sta ce jesti ta porodica o kojoj pricate vikendom, gdje ce otici vikendom, ako je sve zatvoreno.
A ne moze se kupiti hrana ranije? Spremiti sam vikend itd itd. U vecini Evropskih zemalja se i ostalim danima krace radi nego kod nas. Naravno da ostanu pojedina mjesta otvorena, ali sto mora svaki market raditi nedeljom, i to pojedini do 22h. Idi u prirodu, zabavi se nekako, ne moras visiti u prodavnici svaku nedelju.
U prirodu
TO SAMO U BIH IMA RAD NEDELJOM I JOS NEPLACENO DUPLI SATI SUBOTA PEDEST POSTO SATI ZA RAD.TAKO IDE I SREDZENIM ZEMLJAMA.RADIS SUBOTU OD POLA SEDAM DO JEDAN I SLEDECE SEDMICE SLOBODAN DAN PLACEN.NEDELJA CRVENA SLOVA TO JE DUPLI SATI.
U sve i jedoj drzavi se radi i nedeljom.
Odluka je NEUSTAVNA na dan 08.09.2024!!! Donedite zakon na federalnom nivou i objavite datum stupanja zakona u sluzbenim novinama. Pod Dana potpisa predsjednika Federacije i sluzbenom objavom taj zakon stupa na snagu! Sve drugo je NEUSTAVNO! Kazniti i Vladu i potpisnike zabrane bez legitimiteta! Do toga NE BI DOSLO da je VLADA FBIH na vrijeme donijela zakon - a NIJE! TACKA!
Mora da si ti ovaj sto tuzi, dok si se toliko uznemirio. Nema komentara da se nisi nakacio, a sve isto ponavljas. xD
obavezno zabraniti rad nedjeljom i dat ljudima da dahnu malo sa porodicama
Ja nisam za zabrane. Ljudima mora biti dopusteno da rade i zaradjuju pare kad hoce. Ko hoce da radi, neka radi, a ko nece, ne mora.
Robovlasnici kriminalci vlasnici bi mogli uračunati propale noćne sate i naplatiti gubitak od države, jer svaku sekundu može im naivni narod tovariti profit, a zakon ne dozvoljava
nedelja je dan za odlazak u crkvu , bravo
ne idem ni u dzamiju a ni u crkvu...dosta mi je lopova koji se kriju iza vjere...cast izuzecima kojih je 2%...