Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I Aluminij je bio naša nada....
FDS i slicne gigantske firme sa MILIONSKOM VRIJEDNOSCU i hiljadama radnika. ti se uhvatio aluminija! oprez bot na komenterima
@sector, Aluminij je bio gigant, sve do dolaska demokratije, a onda je Aluminij postao nada, ali za neuki puk:-)
ovo ste copy paste od ndex.hr a index od aftonbladet.se
pa ovo ko kod nas, uspjevaju samo firme uz podršku vlade :D
Isto se desilo i sa SAAB-om. Država nije htjela stati uz njih i propadoše.
Naravno da ekstrmni desničari ne žele spasiti fabriku baterija koja još nije finansijski uspješna, ali postoji budućnost za tu tehnologiju. Oni povećavaju investicije u fosilna goriva i u avio-saobraćaj. Jer žele smrt ovoj planeti.
a da nije sto je vlasnicka stuktura iz KINE?
samo prepisujete s drugih portala. Netreba misliti
Svijet se mora pomiriti da ce uvijek biti ovisni o arapskoj nafti.
to samo u arabiji ima nafte?
Većina sredstava uloženih u ovu fabriku baterija je finansirala Švedska preko raznih razvojnih fondova. Privata firma a muzla državna sredstva preko poticaja i fondova. Kriminal na visokom nivou. Pratim to već dugo vremena. Bili bi vodeći u Evropi...mislili da će biti.
Ljudi principijelni. Kao što Finska nije spašavala Nokiu kada je upala u probleme. Što kažu, ako ste sposobni, spasit ćete se i sami. Ako niste, propast ćete i uz naše pare. Adio. Mi Balkanci se našli da dajemo savjete, pored onakve privatizacije u svim bivšim jugo epublikama...
krah elekto automobila
@IIooIi, u Norveskoj, prosli mjesec, prodati 94%elektricnih auta od ukupnog broja prodatih auta:-)
Svedska Vlada ne gasi pozare. Ako je neko dosao sa poslovnom idejom kojom je mislio osvojiti trziste, bez da je pravio najgori scenario tj. Nije se racunalo sa Kinezima, njihovom tehnologijom i drzavnim subvencijama, onda je to diletantska investicijska analiza. Ko` je ulozio pare, morao je racunati na rizik.
Proizvodnja baterija spada u namjensku industriju