Komentari (165)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sankcije uvesti i njima :) svi koji dave državu trebaju biti opomenuti
tako je obustaviti sav uvoz iz tih kantona bez obzira o cemu se radi. prestanite kupovati i ici u te kantone i trositi tamo novac
Kako su nas naucili da cekamo da nam VP i americka ambasada cuvaju drzavu. Ma izaci na ulicu, a ne cekati Samita.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Reketiranje države putem službi nižeg nivoa u vlasništvu mafije
HDZ urusava drzavu svaki dan gore nego u ratu.
sda komentatori stalno plaču po klixu nad sudbinom palestine, proklinju amere velike sponzore cio režima, pozivaju na bojkot coca cole, nikea i ostaloga. a kad sda treba dobiti od istih tih amera energetski monopol nad državom, odmah isti ti botine pozivaju us sankcije protiv onih koji se protive projektu. tad je svejedno što će komplet država ovisiti o us plinu kojim će se i dalje financirati cio režim. hrvati su ovim potezom učinili više za gazu nego bošnje ikad
Nema Forte,Sabine,Dine,Nerke nesto cute,nije Covic popustio uzicu pa ne mogu...
Ili BH gas treba preuzeti ili je necemo ni praviti. Nema puno razmisljanja, postavimo se tako i rijeseno. Ako Covic nece, doci ce neko iz HDZ-a ko hoce. Popustanja nema!
Zavrni im pipu uz federalnog budžeta i kraj price, a ja HDZ kontrolira federalni budzet
čovićevi talovi, pa ne kritikuje ga Amerika uzalud , glede njegove opstrukcije južne interkonekcije
Lijepi Tito
Razvlačenje pameti, ovo je odavno poznata politika HDZa i njihovog stogodišnjeg čelnika Čovića (nadmašio je i Kim Jong Un-a). Politika HDZa je jednaka politici vođe Sjeverne Koreje. Čisto jednoumlja.. Jedino sankcije (udari po džepu) piju vode.. Ostalo sve je bacanje prašine u oči..
Argumenat da projekat od velikog znacaja za siru drustvenu zajednicu prolazi kroz teritoriju jednog administrativnog dijela koje ne dozvoljava implementaciju tog projekta, je nepoznat u savremenoj praksi politickih sistema danasnjice. Ali i to je moguce, jer zakon to dozvoljava, onaj dejtonski.
A za istocnu interkonekciju i plin iz Rusije koji je 100 puta jeftiniji niste dali saglasnost. Sada možete prdnuti i to vam je jedini plin
Muđosi piglu
J ..be mi se za plinom, to je čisti interes
Nosilac 'evropskih vrijednosti' pored neuke Trojke, ili opterećene Trojke (onaj ko šuti a ne brani INTERESE BiH, odnosno FBiH šta.je drugo nego ucjenjen ili potkupljen) vodi proces stvaranja iz NIŠTA NEŠTO a to je još jedna HDZova firma od 'jacnog interesa' koju će financirati kupci gasa u Sarajevu..
Ovo je politika HDZ-a, i njihovog čelnika Dragana Čovića, čija je diploma upitna_tako bar kažu bivši profesori_a ne 'izvinjavam se' on nije Bošnjak njegovu diplomu ne smijemo preispitivati, ili nedaj bože da pitamo 'kako nestaju spisi' od jednog suda do drugog itd itd..
Bošnjacima nije uopšte potreban taj južni jer vec imamo taj postojeci Turski tok. Ako je onima iz Gruda potreban neka ga nabavljaju u kantama.
I ovo je vise naporna prica s ovom juznom interkonekcijom, treba reci covicevim; jeli hocete vi to da radite, bujrum pravite od svojih para pa kad dovucete do Sarajeva, kupovacemo plin. Nece metra ; nego mi treba sa platimo izgradnju, Sarajevo da kupuje plin a oni da zaradjuju, MA NEMOJ!
Nije gasovod kantonalna nadležnost, već Federalna i ne treba tu nikakva saglasnost kantona ! Dalje treba istaći kome treba taj gasovod ? Cijeloj Federaciji BiH ili tim kantonima gdje ne živi puno potencijalnih korisnika. HDZ se ponaša kao da taj gasovod treba samo Novom Travniku a ne velikim centrima u Federaciji BIH. Ako se želi izbaciti ruski gas i utjecaj onda HDZ mora promijeniti politiku stvaranja javnih poduzeća s predznakom HZHB !
isto kao autocesta? kad su lokalne lopine dogovarale trasu preko svojih posjeda za goleme odštete