Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oni nisu bogati kao mi da kupujemo od drugih, oni sami proizvode.
Zašto bi proizvodio vozove samo za sebe ako nemaš dovoljno zeljeznica i mali državu?
Moraš imati kvalitetno obrazovanje, kod nas nastavnici skratili nastavu zbog vrućineveć prvu sedmicu,a kad se ide na more nikom nije vruće.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaka cast. Tako je to kada prestanes gutati decenijama sarene laze o 'ulasku u EU' (u koju btw ne bi bili primljeni niti za 500 godina) i okrenes se sebi i svom napretku i razvoju. Suplja o EU i reformama vise ni u Njemackoj ne pali
Turska je privredna velesila. U 21 stoljeću sama je uspjela napraviti vlak. Al lah je ve lik.
I svoj high speed 'vlak', i svoju auto kompaniju Togg, i svoj avion 5te generacije Kaan, i light attack/advanced trainer avion Hurjet, i svoj jurisni helikopter T129 Atak, i teski jurisni helikopter T929 ATAK 2, svoje raketne sisteme Hisar, svoje ratne brodove, svoje satalite, svoje dronove, svoje tenkove itd. itd. Mnogo vise nego sto ti je Hrvatska uspjela sama napraviti. Ali treba se malo hejtovati od zavisti.
Prije nego sto se koji SDA glasac uzbudi samo im kazem da pogledaju od kada u DE, FR i IT (a sada i u ES) postoje brzi vozovi a svi su home-made. Najmanje 20 godina. Francuska je prva pocela. Rim-Milano 350km vozi ispod 3 sata. Just sayin
650km
Turska postaje sve mocnija. Od vojne di civilne industrije, sve sami prave. Bravo za Predsjednika Erdogana. On je novi Atatrk
Imali koji ciro za naseg glavnog izetismusa
Bolje ikad nego nikad. Švedska je dizajnirala i proizvodila brze vozove od 1989. godine, kada je broj stanovnika bio 8,5 milijona. Turska ima 85 milijona, dakle 10 puta više, ali zaostaje 35 godina.
Ima li šta da Turci ne proizvode?
Imanuklearke. Ostalo sami proizvode :)
A jest ih Erdogan upropastio,braco mila,rekli bi Trojkini botovi.
sta ima Erdogani turska sa našom eben.om SDA i trojkama. Turci su jedno mi smo ovdje nešto deseto
gooUser810, tvoja konstatacija odnosi se na te 2 što kažeš 100%,jer se i ovdje i tamo još tražite.
225km Banja Luke Sarajevo 1 30 minuta bice kodas tek 2040 kad odu svi politicari u P.M!?
Jedan voz za baketa
Jedan voz za dragana i mileta
Dajte nama u amanet jedan:)
Turska je moja druga domovina u Turskoj živi 6 miliona Bošnjaka mora neko od naših političara početi pregovarati sa Erdoganom o dvojnom državljanstvu kao što imaju tzv bh Hrvati i Srbi sa Hrvatskom i Srbijom Bošnjaci moraju imati tursko ali i Bošnjaci u turskoj koji žele da dobiju Bosansko pa da vidimo kad budu glasanja može li se glasati u dvije država kao što to rade ovi ovde Hrvati i Srbi.
Tako je drug. Slazem se 100%. Zasto mi nemamo rezervnu domovinu?
Ne mora ni biti sporazum, neka nam Erdogan da drzavljanstva svima i time stekne pravo mijesanja u politiku u BiH kao sto rade Beograd i Zagreb. Uzecu prvi to drzavljanstvo!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kao apsolutna vecina, Bosnjaci ne traze serijatsku BiH, nego gradjansku - jednaku za sve gradane bez obzira na vjeru i narodnost. Ako Hrvatska, EU i SAD podrivaju gradjansku BiH, onda je doslo historijsko vrijeme da Bosnjaci zaokrenu prozapadni kurs i kazne sve politicare koji promovisu EU i NATO, a okrenu se Rusiji i BRICS-u. Bosnjaci su tas na vagi ove drzave i tako treba da se ponasaju!
Rat u bivsoj Jugoslaviji je poceo zato sto su Srbi htjeli gradjansku drzavu, tj drzavu u kojoj ce oni biti dominantan narod i vladati nad ostalima. Isto tako Bosnjaci pod krinkom gradjanske drzave zele da se jedini pitaju u BiH i da preglasavaju ostale narode.