Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni nije jasno da ne uspostavljaju liniju za Beč, taj avion je do posljednjeg mjesta pun, bez obzira o kojem danu se radilo.
U avijaciji ima nešto što se zove yield, a yield za Wizz-ove letove je bio jako nizak, jer džaba ti pun avion(180 sjedišta u A320) ako si karte prodao po 20 eura. Zato je Wizz ostavio samo par destinacija koje su imale najveći yield. Što se Beča tiče Wizz tamo ima bazu i da hoće lagano mogu otvoriti tu liniju, ali se očigledno ne isplati. Početkom godine su čak i tražili od aerodroma Tuzla da im plate da lete Tuzla-Beč 1.5 milion eura subvencija. Tako da nište od Beča.
Hvala na lijepom objasnjenju, medjutim gdje postoji voljs tu postoji i nacin. Ako se pogleda vijena aviokarte Sarajevo-Bec, Wizzair ima dosta prostora za podizanje cijene, samim time i yield-a, jer putnika nece nedostajati. Uostalom iz Banja Luke Ryanair leti za Bec redovno, a Tuzla se toga tako lahko odrekla.
Jevala, aBd da nam svi aerodromi prodišu a ne da se nad*ebajemo čiji je jači i tko ima više letova ko kakve plemenske zajednice prašume
Napravljena je ogromna šteta Tuzli prije godinu i po kad su odbili plaćati taksu od 3 marke po putniku. Sa tom taksom su otjerali i Ryanair i Wizz Air.
Opet maskirana Grcka kompanija. Pegaz konj iz Grcke mitologije. TK pripremi pare za subvenciju kao i sa Lumingvinsom.
Hocemo za Berlin :)
Tuzla - Chicago ?
Hajd neka krene samo....
Bravoooooooo
Nem gore avio kompanije
Po cemu, de nam obrazlozi molim te? Ja od 2015 sa njima putujem i sve super, al uvijek se ovakav de*** nadje da pljuje..
Wizz air je gigant za ove. Saznace te
U redu i to ali raji trebaju letovi vrlo sličnog reda letenja kao WizzAira. Tamo je dijaspora koja donosi pare i profit. Neko je debelo za...
Uz dolazak Pegasusa svoju poslovnu politiku mijenja i Wizz Air koji povećava broj sedmičnih operacija. Tokom septembra sedmični letovi iz Memmingena za Tuzlu se povećavaju sa tri na pet letova. Također, Wizz Air dodaje i treći let za Basel te četvrti za Dortmund.
Kad će Trebinje - Istanbul ?
Ako karte budu kao za ostale destinacije pegasusa, onda ce se vise isplatiti turskoj dijaspori/turizmu. Slab ti je ovo djoker, Dzevade...
već je bilo pokusaja tuzla istambul i to da se povezu sverceri sa arizone sa robom iz turske, ali tesko da će ovo opstati cijene karata su kao i sa Turkishom nekad je Pegasus bio jeftin vise ne.
Provjeri karte na netu sa Turskishom pa onda sa Pegasusom, bilo koje destinacije... zatim se vrati i ponovo pročitaj svoj komentar
Kad će Mostar-Istanbul
Sarajevo vam je sat i po vremena voznje
Svaka cast! Turio im je Forto bio sa Wizzom ali se Tuzla vratila na scenu. Svaka cast!