Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sva ta zemlja je dobijena krcenjem i spaljivanjem suma o cemu svakodnevno pisete da doprinose globalnom zatopljenju..odlucite vec jednom jel to dobro ili lose da znamo za koga da navijamo
Ovako bi mogli i naši istočni susedi ali litijum je lahka lova i nije bitno što će sve uništiti u krugu od sto km.
Čim WEF podržava Ja sam protiv
serendaju previseeeee o hrani itdddddd
Klimatske prevare.
Kako to da je zemlja Bricsa toliko bitna i to jedna zemlja Zar nije BDP Luksemburga , Estonije , Hrvatske , Bugarske najbitniji ?:)))) Zar se ne može BDP jest i piti? Zar nije BDP važniji od vode i hrane, prirodnih resursa? Suplja zapadnjačka vazda
Najbolja Brazilska kafa je jz regije Cerrado
U ovoj regiji dominira proizvodnja soje, do 90% Brazil je najveći proizvođač, a Kina najveći uvoznik uz Europu.Za ove što im nije jasno o kojim se milijardama ljudi radi.
2 mil km2 veličine, 75% privatni posjed. EU i SAD kroz investicione fondove su većinu zemlje preoteli. Sadnjom monokultura (većinom soje), razšumljavanjem (krčenje šume) i zagađivanjem pesticidima uništili su okoliš i onim sitnim zemljoposjednicima, koji su tu decenijama i više uništili živote i bacili ih u siromaštvo. Dodatni faktor je što je manje šuma, više ugljendioksida u atmosferi = zagrijavanje! Nadam se da novi predsjednik će to nekako ispraviti.