Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Energetska kriza,sansa za prodaju uglja.Treba uvesti rudare iz Indije i Pakistana i povecati proizvodnju,jer domaci rudari ne ostvaruju plan proizvodnje.
Predizborna retorika nakon reakcija na SDA ortačke ugovore sa Vučićem, sad se sjetili da isporučuju samo domaćim kupcima kad je ugovor već realiziran i 100,000 tona uglja isporučeno Vučiću samo u jednoj isporuci
učiniti što je moguće da se zadovolje i domaće potrebe ali i potrebe susjeda. moramo dijeliti i dobro i zlo. do juče smo bili jedna država i narod a i opet ćemo kad zlo pobijedimo akobogda.
U Banovićima se sada skontali pred zimu da neće moći podmiriti potrebe građana zato što su cijelo proljeće i evo i ljeto izvozili u Srbiju. Direktor RMU Banovići, nije siguran da li će ovaj rudnik uspjeti da zadovolji tržište uglja, obzirom da je ove godine znatan broj domaćinstava odustao od peleta koji je drastično poskupio, zbog čega je došlo do povećanog interesovanja za ugljem. BRUKA.
EP ne kopq ugalj, preprodaje svojim kupcima, jos ne daje sve pare rudarima, a zive ko grofovi. Zamislite koji su to paraziti?
E sad sta ovo znaci? Ili da je ovo napisano laz? Ili su rudnici samovoljnonisporucivali drugima i izvozili?
Ma rudnici ili trebaju biti skroz dio EP, tj davati količine "besplatno" EP, a elektroprivreda plaćati troškove rudnika, od plaća do svega ostalog, tj da su baš jedna firma samo se bave različim poslovima, al je sve jedan zaokrućen proces do krajnjeg proizvoda tj struje. Ili trebali biti samostalni, pa prodavati po tržišni cijenama, tamo gdje mogu, a i EP neka kupuje po tržišnim cijenama od koga hoće. Ovaj polusustav nije dobar
Mora uglja ići i Srbiji. Dali su vakcine i preusmjerili plin kad je Bosna imala problem. Pored svega, treba pamtiti i dobro i zlo.
Loži ćumur, pospješuj globalno zagrijavanje!
ugalj treba isporucivati onome ko najvise plati. nikad nije bio skuplji na svjetskim berzama a da su rudnici trenutno u najgoroj situaciji od rata jer ih ugusise troskovi narocito nafte dok vlada ne da povecati cijenu prema EP.
Sad nije bitan cist zrak. nalozi ga ,nek zadimi u mahali.
Kakve su prilike bice dosta domacih kupaca.
Hajte molim vas, kao da rudnici mogu ucestvovati na bilo kojem od tendera u BiH ili van njega, kao ponudjac… Mazite oci onima koji ne znaju
Dajte prvo osigurajte domaće potrebe našim ugljem pa onda izvozite i Srbiji i oni treba da prežive zimu, ali ne sve njima, a do grejne sezone samo par mjeseci. Nama još ništa. Sve u Srbiju koja će ubrati milione našim ugljem, a koje će sutra koristiti protiv ove države.
Use i u svoje kljuse, mani ti meni elektrana na plin i naftu... Imamo Hidrocentrala najvise u Europi po domacinstvu, uglja imamo za bacanje, ne diraj te vi nama cijene struje za ostalo cemo se snaci nekako!