Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok mi govorimo o Bloku 7 u Njemackoj termoelektrane rade punom parom kao i ona u Stanarima.
Da, ali ne mozes porediti TE u EU i na Balkanu. Kad je zadnji put filter ukljucen ili promijenjen na TE Tuzla npr? Kad su platili kazne za prekoracenje zagadjenja? Ko kontrolise kakav se ugalj tu trosi?
Kako kod nas podobni napreduju, od direktora SIK-parkinzi Tuzla do ministra energetike, u kojoj uzgred nikad nije bio niti radio.
Cuj on ce zasukati rukave i raditi.Kako ponižava radnike.Isto da on uzme lopatu i kramp pa da kopa.Ne bojim se da ce i jedan guzonja da se oznojio i da radi.
Čuj svi idu dalje. Pa problem je što mi ne idemo nigdje. Stojimo u mjestu, a vrijeme prolazi i postajemo kupci strane el. energije.
Popu šimi Lakić, ukrali biciklo...
Mislim da sada, malim koracima, idemo u dobrom pravcu. Ne bi trebalo na prvu sve da se odbacuje kao lose...potrebna nam je sto bezbolnija energetska tranzicija, ne samo zbog zelene agende, nego najvise zbog ogranicenosti resursa (uglja, prije svega). Dosta rudnika radi na ivici rentabilnosti.
Dok mi govorimo o Bloku 7 neko troši novac koji je dobio za pripremu terena za izgradnju tog istog Bloka 7.
Svakoga dana u svakom energetskom pogledu sve više postajemo zavisni tako da u bliskoj budućnosti očekujemo potpuni krah elektro energetskog sistema
Nemaš ti pojma.Koja je tvoja referenca u energetici ili elektroenergetici? Šta si ti napravio u životu? Ja sam mislio da će nakon Fadila SDP dovesti za ministra energetike i za direktora EPBIH ljude koji su iz te struke.I koji će nastavit blok 7.Ocigledno da između SDP i SDA nema razlike po ovom pitanju. Niko više ne priča o tom projektu, a to je bila šansa za državu. I tolike pare već potrošene. Biće i SDP kažnjen kao i SDA.
Ovaj treba da odgovara za Blok7 kad ga skinemo
Ubl ehas
Pa da, sad kad se potrošilo 300 miliona, onda priča šta će nam blok 7 i slično. Ko će za to preuzeti odgovornost? Ko će preuzeti odgovornost za nedovršene investicije u rudnike sa ciljem njihovog skorijeg zatvaranja? Ko će odgovarati za to što se građani Tuzle i okolnih gradova sve više truju iz prevaziđenih blokova?
Citat iz srpskog filma: " Kad ce priznati nas, pedofile ? Pa, ako sada krenemo u neku akciju, osvestavanje drustva, parade, okupljanja, onda za nekih... 40, mozda 50 godina". Svijet prica o biomasi, skladistima ( koje ? ) energije, o nuklearnoj ( Evropa jedva ceka muslicima ustupiti tehnologiju ) energiji... Dotad, postacemo uvoznici elektricne energije i to iz Republike Srpske.
Napravit nuklearnu ba wtf